Župan posjetio novouređeni prostor Službe za palijativnu skrb Doma zdravlja Dubrovnik

103

Župan Nikola Dobroslavić danas je, u pratnji zamjenice Žakline Marević i ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik Branka Bazdana, obišao novouređene prostore Službe za palijativnu skrb Doma zdravlja Dubrovnik.

Naime, Služba za palijativnu skrb Doma zdravlja Dubrovnik na čijem je čelu dr. Branko John, a sastoji se od mobilnog palijativnog tima koji čine liječnica obiteljske medicine Nada Brailo i spec. fizijatrije  Ranka Popovac te dvije medicinske sestre, djeluje od 1. siječnja ove godine, a novouređeni prostori nalaze se na adresi Od Mihajla 4.

U obilasku Službe bio je i upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Ćićo Obuljen, koja je Službi donirala iznos od cca 50 tisuća kuna za šest potpuno opremljenih medicinskih kreveta sa antidekubitalnim madracima za posudionicu pomagala.

Župan Nikola Dobroslavić tom je prilikom istaknuo: „Osobito mi je drago da danas imamo priliku obići ove prostore. Jučer smo predstavili projekt „Halo pomoć“, kojim želimo pomoći našim starijim sugrađanima, a Služba palijativne skrbi također je jedan od načina na koji im želimo poboljšati zdravstvenu uslugu i općenito uvjete života. Mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji smo među prvima u Hrvatskoj po pitanju skrbi o starijima i na to smo jako ponosni“, zaključio je župan i čestitao Domu zdravlja Dubrovnik na ovoj inicijativi te zahvalio Blagim djelima na pomoći.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan izrazio je zadovoljstvo otvaranjem Službe, naglasivši kako je cjelokupna investicija iznosila cca 600 tisuća kuna, koje je Dom zdravlja izdvojio iz vlastitih sredstava. „Zasada nam je najveći problem to što radimo u samo jednoj smjeni, a svakako postoji potreba za dvosmjenskim radom, čak i 24-satnim. To je nešto čemu težimo i što ćemo svakako uvesti čim nam sredstva to budu omogućavala“, kazao je Bazdan.

Upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Ćićo Obuljen istaknuo je kako je Zaklada uvijek za ovako dobre ideja te nakon financiranja velikog dijela uređenja palijativne skrbi u Općoj bolnici Dubrovnik uopće nije bilo upitno sudjelovanje u ovom projektu.

Inače, Služba za palijativnu skrb Doma zdravlja Dubrovnik djeluje na području od Janjine do Konavala, u ovom trenutku brine o 40-ak pacijenata, a radi se primarno o pacijentima koji su u terminalnim fazama bolesti ili im bolest više ne odgovara na postupke liječenja. Mobilni tim, prema potrebi, posjećuje pacijente u njihovim domovima, dok se u samom prostoru Službe mogu dobiti savjeti, dogovoriti skrb za pacijente ili im se može obratiti u slučaju potrebe za posudbom raznih medicinskih pomagala.

Službu za palijativnu skrb Doma zdravlja Dubrovnik možete kontaktirati na telefone 641-627, 099/255-2177, za posudionicu pomagala se možete obratiti na 641-627, a obratiti se možete i putem e-maila palijativa@dom-zdravlja-dubrovnik.hr.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *