Župan primio u posjet zapovjednika broda kapetana kanadske fregate Scotta Robinsona

253

Župan Nikola Dobroslavić danas je u Palači Ranjina primio u posjet zapovjednika broda kapetana fregate RM Kanade ”HMCS VILLE DE QUEBEC” Scotta Robinsona i njegove suradnike.

Župan je pozdravio izaslanstvo kanadskog broda kao i bilateralnu vojnu suradnju Hrvatske ratne mornarice s Ratnom mornaricom Kanade te ih pobliže upoznao s područjem u koje su se sami usidrili, Dubrovačko-neretvansku županiju.

Drago mi je što imate priliku vidjeti naše kulturno naslijeđe. Naša županija je bogata poviješću, muzejima, crkvama i mi smo ponosni na našu prošlost. Najjužnija smo županija u Republici Hrvatskoj i imamo zaista mnogo turističkih bisera na ovom području. Osim Dubrovnika tu su i Korčula, Orebić, Cavtat, Ston i mnogi drugi. Cijela županija ima prekrasan krajolik i kristalno plavo more, a i najbolja vina dolaze upravo iz ovog područja. Značajnu agrokulturu imamo u Dolini Neretve te u tom području i uistinu od velike važnosti Luku Ploče’, rekao je župan Dobroslavić.

Zapovjednik broda kapetan fregate Robinson rekao je da brod ostaje u Dubrovniku do 2. siječnja te da će ovu Novu godinu proslaviti kod nas na kopnu obzirom da su Božić dočekali na moru. Također je spomenuo kako plove većinom istočnim Mediteranom te da su do sada prošli Egipat, Siriju, Izrael, Tursku, Grčku pa i Španjolsku i Portugal te da su mnogo toga vidjeli, ali priznaje da ga se naše područje najviše dojmilo.

Na kraju prijema župan Dobroslavić i zapovjednik broda kapetan fregate RM Kanade Robinson razmijenili su prigodne poklone.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *