Županija nastavlja ulaganja u zdravstvo: U Blatu i Veloj Luci lifteri za osobe s invaliditetom, DZ Korčuli novo vozilo

594

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i suradnicima u ponedjeljak je nazočio početku radova na ugradnji lifta za osobe s invaliditetom na otoku Korčuli, i u to u Općini Blato, a potom i Općini Vela Luka.
Lifteri vrijedni 1,46 milijuna kuna postavit će se u organizacijskoj jedinici Blato Doma zdravlja „dr. Ante Franulović“, kao i Veloj Luci u centralnoj zgradi spomenutog Doma zdravlja.

Radovi se izvode u sklopu projekta ”Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti Domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko – neretvanske županije“, a koji se financira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. Proračun projekta iznosi 4 milijuna kuna, od čega su 3 milijuna kuna (75%) bespovratnih sredstava EU, dok je ostatak sufinanciranje Dubrovačko-neretvanske županije.

Izvođač ovog dijela radova je tvrtka Polinom iz Splita, dok nadzor vrši tvrtka Tim bolje iz Vele Luka.

Novo vozilo za DZ Korčula

Župan Dobroslavić u ponedjeljak je ravnatelju DZ Korčula Sebastijanu Fabrisu uručio novo vozilo koje će se koristiti za potrebe obavljanja fizikalne terapije u kući područje cijelog otoka Korčule, kao i dijela poluotoka Pelješca.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *