ŽUPANIJSKI PROJEKTI: Centar za poduzetništvo aktivno uključen u projekt Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu

525

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije sudjeluje kao partner na projektu ‘Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik’ u sklopu kojega provodi niz edukacijskih aktivnosti. Cilj projekta je jačanje kapaciteta i stručnosti ljudskih potencijala u sektoru turizma i ugostiteljstva u županiji i regiji. Dok je misija Regionalnog centra postati mjesto izvrsnosti i unapređenja kvalitete strukovnog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo.

Uloga Centra je da kroz niz interaktivnih radionica, učenike završnih razreda Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik i partnerskih škola u Opuzenu, Metkoviću, Pločama i na Korčuli, educira za poduzetništvo te pokretanje i razvoj poslovanja. Cilj je da se buduće nositelje gospodarske djelatnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji usmjeri ka poduzetničkom razmišljanju i stjecanju potrebnih znanja i kompetencija.

Provedba aktivnosti je započela u ožujku te je plan da se kroz šest školskih sati obrade teme: osnove poduzetništva, pokretanje poslovanja, paušalno oporezivanje, poslovno planiranje te prijenos poslovanja. U tijeku je zadnja serija radionica u TUŠ Dubrovnik nakon čega će se radionice održati i u navedenim partnerskim školama.
Dosadašnje reakcije učenika su vrlo pozitivne te je upravo interaktivna priroda radionica doprinijela tome da aktivno sudjeluju u radu i izvršavaju dodatne zadatke koje dobiju na kraju svake radionice.

Nadamo se da će ih sudjelovanje u ovom projektu ohrabriti i potaknuti na razmišljanje o pokretanju vlastitog posla te da će stečeno znanje upotrijebiti u budućnosti. Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije je, kao i uvijek, na raspolaganju svim poduzetnicima i onima koji to žele postati te smo uvjereni da će i učenici to prepoznati u svojim budućim pothvatima u kojima im želimo puno uspjeha.

Podsjetimo Turstička i ugostiteljska škola izabrani su kao jedan od šest Centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Hrvatskoj. Riječ je o projektu koji se financira s više od 102 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda te Europskog fonda za regionalni razvoj.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *