IMAMO DOKAZ DA ANTE VOJVODIĆ IZNOSI NEISTINE!

28 Svi 2020
Autor :  

Tehnička služba gradske tvrtke Libertas nije odobrila preuzimanje 11 autobusa poljske tvrtke Solaris Bus&Coach. Naime, na tehničkom pregledu ovog četvrtka utvrđeno je kako autobusi nemaju ugrađen sekundarni retarder, kazali su iz gradske tvrtke Libertas, pa dalje naveli:

" Iz navedene tvrtke ranije su dostavili službeni dokument u kojem su naveli kako su autobusi opremljeni sekundarnim retarderom, a što je bilo i traženo sukladno tehničkim uvjetima natječajne dokumentacije. Unatoč navedenom autobusi koji su stigli u Dubrovnik imali su ugrađen primarni retarder – ističu iz Libertasa u priopćenju. Kažu, neupitna je kvaliteta i funkcionalna ispravnost autobusa, međutim zbog strogih pravila EU, Libertas Dubrovnik nije mogao u ovom trenutku prihvatiti navedene autobuse te nije izvršena primopredaja. Iz navedenog razloga autobusi marke Solaris, napustili su Dubrovnik. Nakon što o svemu Libertas Dubrovnik obavijesti kontrolno tijelu SAFU odlučit će se o daljnjim postupanjima. U krajnjem slučaju kao opcija ostaje mogućnost ponavljanja cjelokupnog natječajnog postupka".

Ovo Libertasovo priopćenje stiglo je na mail adrese svih dubrovačkih medija, osim portala Dubrovnik INsider!

 Znakovito i nadasve zanimljivo, jer je naime upravo naša redakcija još 22. ovog mjeseca uputila upit Libertasu koji je glasio: - Je li nabava 11 gradskih autobusa, marke Solaris, čija je ponuda prihvaćena kao najpovoljnija ispunila sve uvjete? - Je li točno da se u natječaju tražio sekundarni retarder na autobusima? - Ima li ovih 11 autobusa marke Solaris sekundarni retarder? - Tko je odgovorna osoba za provedbu natječaja koji se financiraju europskim fondovima, odnosno tko nadzire provedbu? - Od navedenih 11 autobusa marke Solaris, zbog čega je samo jedan krenuo za Dubrovnik, obzirom da se u praksi isporučuje cijela serija ili dio serije?

Prema našem izvoru ( podaci poznati redakciji ) radi se o malverzacijama unutar ove gradske tvrtke, navodi se čak i primanje mita i namještanje natječaja.

Iz Libertasa kažu kako su danas, 28. svibnja na tehničkom pregledu otkrili kako nedostaju dijelovi! Kako je onda moguće da smo imali ove informacije prije tehničkog pregleda autobusa? Pitamo se i tko će za ovo odgovarati?? Kako je moguće da direktor Vojvodić nije znao da naručeni autobusi nemaju sekundarni retarder? Ili je znao, a šutao...sve do našeg upita!?  

Nameće se odgovor da su iz Libertasa upravo zbog naših upita izašli s ovom pričom u javnost! Treba li reći kako nam na upite nije odgovoreno, a današnje priopćenje i današnje "saznanje" o nedostacima na vozilima poslano svim drugim medijima? Što krije direktor Vojvodić i na čiju se intervenciju Dubrovnik INsider preskače kad su u pitanju Libertasova priopćenja?! Naime, ovo nije prvi put kako mi kao jedini portal ne dobijemo priopćenje poslano svima ostalima. 

Kome smo zbog nekoliko članaka o Libertasu postali šaka u oko? Libertas koliko nam je poznato, ima glasnogovornika, osobu koja bi trebala odgovarati na upite medija za koje je zainteresirana šira javnost.

Kako bi ubuduće izbjegli neodgovaranje na upite i slanje priopćenja medijima koji o tome ništa nisu ni pitali, objavljujemo i drugi naš upit, na koji još uvijek čekamo odgovor: 

- Je li točna informacija kako u Zagrebu čekaju tri zglobna autobusa marke IVECO koja su bila lakirana i spremna za isporuku tvrtki Libertas Dubrovnik?

- Je li točna informacija da se na isti natječaj javila i tvrtka MAN koja je također ispunila sve uvjete, ali s nižom cijenom pa su autobusi tvrtke MAN došli prvi u Dubrovnik?

- Molimo potvrdite ili demantirajte informaciju kako je tvrtka Libertas otvorila još jedan natječaj kako bi se uzeli i autobusi tvrtke IVECO ( koji su trebali doći prvi ) i da se čeka odluka Gradskog vijeća vezano za ovaj natječaj?

- Molimo da nam objasnite zbog čega se otvara još jedan natječaj za autobuse IVECO, iako takav natječaj nije bio prvotno predviđen, a cijenom su skuplji od tvtke MAN?

- Prema informacijama kojima raspolažemo, natječajima koje otvara tvrtka Libertas Dubrovnik izravno se pogoduje tvrtkama IVECO I SOLARIS, unatoč tome što ili dijelom ne ispunjavaju točke natječaja ili nisu konkuretni cijenom drugim tvrtkama? Molimo pojašnjenje. 

Očekujemo brz odgovor na naše upite, kao i odgovor kome se pogoduje, zašto i kome smetaju oni koji pišu istinu?

 

 

 

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…