11 GODINA SURADNJE UNIDU I HGK Dodijeljene nagrade i pohvalnice studentima u projektu WebPoSt

487

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum i predsjednica Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić dodijelili su nagrade i pohvalnice studentima Odjela za elektrotehniku i računarstvo koji su sudjelovali u projektu WebPoSt (izradba web-stranica za poduzetnike). Jedanaesta je to generacija studenata koja je sudjelovala u ovom projektu Sveučilišta i HGK.

Rektor Burum zahvalio je svima na još jednoj godini uspješne suradnje koja traje na obostrano zadovoljstvo, a posebno je to važno obilježiti u okviru 20. obljetnice koju Sveučilište ove godine slavi. Misija je Sveučilišta, naglasio je rektor, pomagati studentima u izlasku na tržište rada, a ovo je jedan od već uhodanih načina kako upravo to ostvariti. Predsjednica Županijske gospodarske komore Nikolina Trojić rekla je kako je ovo „slatka suradnja“ jer su dojmovi svih uključenih izuzetno pozitivni. Kroz 11 godina izrađeno je preko 170 stranica što nikako nije mala brojka, dodala je. Okupljene su pozdravili i prorektorica za studije i studente izv. prof. dr. sc. Sanja Žaja Vrbica te pročelnik Odjela za elektrotehniku i računarstvo prof. dr. sc. Marijo Miličević. Dodjeli priznanja nazočio je i asistent Ivan Grbavac s Odjela za elektrotehniku i računarstvo koji niz godina koordinira studente na ovom projektu te nekoliko poduzetnika kojima su izrađene stranice.

Dobitnici nagrada su:

  1. mjesto: student Krešimir Barbarić za Poduzetnički incubator Vela Luka d.o.o.,
  2. mjesto: studentica Mara Perić za Mali raj Konavle d.o.o.,
  3. mjesto: student Antun Nola za Gallery 120 j.d.o.o.               

Ostali ovogodišnji studenti Barbara Brajević, Domagoj Brbora, Igor Ivkić, Petra Majstorović i Katarina Musladin dobili su priznanja. Ove godine na projektu je sudjelovalo ukupno 8 studenata koji su napravili čak 16 web stranica. Interes poduzetnika i ove je godine bio velik. Studentske radove ocjenjivalo je povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, HGK – ŽK Dubrovnik i poduzetničkog sektora. HGK – ŽK Dubrovnik osigurala je poklon pakete trojici najbolje ocijenjenih. 

Podsjetimo, suradnja na projektu WebPoSt Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatske gospodarske komore u Dubrovniku započela je akademske 2012./2013. Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta izrađuju web-stranice malim poduzetnicima (do tri zaposlena) i udrugama te tako svoje teorijsko znanje primjenjuju u praksi, a mali poduzetnici i udruge besplatno dobivaju web-stranice za prezentaciju svojeg poslovanja.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *