5 dobrih djela koja možete činiti svaki dan

1555

Nije tajna da ono što dajte to i dobivate. Dobre se stvari događaju dobrim ljudima; to je jednostavno način na koji Svemir djeluje. Kada bismo imali priliku biti dobri umjesto da smo okrutni, zašto ne bismo ljude obasipali dobrotom svakoga trenutka?

“Ono što činite drugima, činite i samima sebi.“ – Eckhart Tolle

Mala dobra djela za ljude koje volite ne znači da morate učiniti nešto komplicirano ili spektakularno. Pokazivanje dobrote može biti i tek mala promjena stava…

Slušajte i mogli biste naučiti. Dajte i bit će vam dano.

Otvorite se za novo

Naučite prestati osuđivati i biti otvoreni. Zaboravite ono što ste mislili da znate. Napravite prostora za novo znanje koje ćete dobiti od nove osobe i pred vama će se početi otvarati ljepši svijet. Ne možete uvijek biti u pravu… zato nekom drugom pružite priliku da bude.

Slušajte

Dajte ljudima priliku da govore. Želite s nekim podijeliti svoje znanje, stoga pružite priliku drugima da učine isto. Iznenadite i razveselite druge svojom sposobnošću da šutite i slušate bez predrasuda. Vaše dobro djelo može značiti da jednostavno saslušate što netko ima reći – ali da zaista slušate i ne skrećete razgovor na sebe. Nemojte sebe stavljati u centar pažnje.

Budite iskreni

Biti dobar znači biti iskren. Nemojte ljudima davati kratke odgovore poput “dobro“, “u redu“ ili “ok“. Kada vas netko nešto upita, budite iskreni, izložite se i razgovarajte. Ako su se oni usudili pitati vas nešto, učinite im uslugu i pružite im iskren odgovor. Ne morate im otvoriti dušu, ali se ipak potrudite i dajte im na važnosti, to je najmanje što možete učiniti ako ste u potrazi za dobrim djelima.

sensa.hr

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *