8. Tjedan karijera: „Izazovi i prilike u doba pandemije“

796

Ovogodišnji Tjedan karijera Sveučilišta u Dubrovniku kao glavnu temu ima: Izazovi i prilike u doba pandemije, a održat će se u tjednu od 8. do 12. ožujka 2021. Pandemija COVID-19 pogodila je cijeli svijet, pa i sustav obrazovanja, u kojemu se preko noći klasični oblik nastave morao zamijeniti onim na daljinu. S druge strane, poslodavci su djelomično zaposlenike uputili na rad iz kuće; takav oblik rada u Hrvatskoj, do ove pandemije, bio je iznimka. Koliko je pandemija COVID-19 utjecala na svakodnevni život, tko se i kako s krizom nosi, a mogu li i kako studenti u ovoj situaciji pronaći izazov, nametnulo se kao ovogodišnje promišljanje prilikom organizacije Tjedna karijera.

Tjedan karijera odvijat će se online, preko Zoom platforme, a namijenjen je svim studentima Sveučilišta. Od programa ističemo: radionice pisanja molbe za posao te savjete studentima kako voditi brigu o sebi u izazovnim vremenima. Dodatno, studenti će čuti i kako to izgleda raditi u PR agenciji na različitim projektima. Kao i prijašnjih godina, Alumni Sveučilišta prenijet će studentima njihova iskustva razvoja karijera, a povodom Međunarodnog dana žena održat će se i panel diskusija: „Žene u poslovnom svijetu u uvjetima pandemije: kako opstati i što očekivati u budućnosti“.  Također, održat će se i predavanje međunarodnog stručnjaka grupacije Hilton o utjecaju pandemije COVID-19 na njihovo poslovanje, zatim i predavanje o tome kako uspjeti u globalnom svijetu i kako se međunarodne organizacije nose s pandemijom i krizom. Studenti restauracije doznat će kako se uspješno prijaviti i steći zvanje u konzervatorsko-restauratorskoj djelatnosti.   

Program Tjedna karijera i poveznice za Zoom dostupni su na: https://www.unidu.hr/tjedan-karijera-izazovi-i-prilike-u-doba-pandemije/
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *