ADRIATIC SEACHANGE s ponosom predstavlja program za digitalne nomade u Dubrovniku

963

Adriatic SeaChange s ponosom najavljuje ljetni program s rasporedom događanja za digitalne nomade u Dubrovniku. Ljeto započinjemo sa različitim zabavnim aktivnostima kako za nomade tako i za sve goste na lokaciji.

Petomjesečnim programom događanja želimo istaknuti ono najbolje što dubrovačko područje nudi, omogućujući našim digitalnim nomadima da zarone duboko u lokalnu tradiciju i kulturu stvarajući uspomene iz Dubrovnika koje će trajati cijeli život. Naše goste povesti ćemo na putovanje na kojemu će istražiti skrivene bisere i bolje upoznati Dubrovnik, kao i cijelu županiju.

‘’Cijela ideja je započela relativno malim eventom za nomade organiziranim u Dubrovniku gdje su imali priliku učiti osnove hrvatskog jezika i upoznati se s kulturom I običajima. Želja nam je bila kanalizirati trend digitalnih nomada i promociju Dubrovnika u dugoročan i održiv projekt. Lokalni i regionalni poduzetnici su prepoznali ideje i vrijednosti kojima težimo, te nam se vrlo brzo dosta njih samoinicijativno pridružilo’’, govori Lončarić Lučić, suvlasnica agencije.

Adriatic SeaChange agencija nudi usluge relokacije, smještaja i ostalih usluga za radnike na daljinu iz cijeloga svijeta I to na području cijele Hrvatske. Osnivačice agencije su povezale svoja znanja u turizmu, pravnom sustavu I procesima u Hrvatskoj s ciljem da život i rad u Lijepoj Našoj postane moguć skoro svakome tko ispunjava zadane uvjete. Naše djelovanje smo nadogradili spektrom aktivnosti I doživljaja za nomade u županiji.

‘’Unatoč izazovnim vremenima u kojima se nalazimo, uspjeli smo sastaviti sveobuhvatan program za ovo ljeto. Ukomponirali smo najbolje od lokalnoga sa međunarodnim prizvukom“ govori Lončarić Lučić.

Svi događaji koje smo uvrstili u program imaju naglasak na našim temeljnim vrijednostima a to su: ponuda lokalnih iskustava, održiv razvoj, eco-friendliness.

U prvom mjesecu našeg programa surađujemo sa Gillie Sutherland iz Engleske s kojom ćemo obilježiti World Wellbeing Week. ‘’Kad se pozitivni i kreativni ljudi spoje, zajedno mogu pomicati planine. Nevjerojatno je što smo postigli, kako smo se povezali u ovakav jedan projekt i povratne informacije mojih međunarodnih klijenata su fantastične! Ovo je tako dobra reklama za Grad, samo postojanje zajednice lokalaca i stranaca u Dubrovniku koji brinu jedni o drugima, uče jedni od drugih je ohrabrujuća budućim gostima grada i svi koji su uključeni u projekt zaista trebaju biti ponosni. Cijeli tjedan temelji se oko putovanja kroz elemente: zemlje, vode, vatre i zraka.’’ govori Sutherland. ‘’Ovo je prvi put u Dubrovniku da se obilježava World Wellbeing Week i jako smo sretni što smo se povezali sa lokalcima i hotelima u Gradu jer ovo pokazuje prednosti lokalne suradnje u međunarodnom projektu, dodaje Barbara Loncaric Lucic. Također u lipnju imamo zanimljiv posjet otoku Lokrumu, posjet masliniku i uvid u proces proizvodnje maslinovog ulja

Da bi pridobili još širu publiku, Adriatic SeaChange je udružio snage s Tportalom koji će na svojim stranicama redovno pratiti i izvještavati o zbivanjima u Dubrovniku. Sva događanja, novosti i fotografije biti će objavljivani i na stranici digitalninomadi.hr posvećenoj isključivo temi digitalnih nomada, ali i na Tportalovoj platformi There is no Plan(et)B koja se bavi temama ekologije, održivog poslovanja i wellbeinga.

Neka od događanja ovogodišnjeg kalendara uključuju posjet elafitskim otocima na kojima će nomadi imati organizirana vođenja učeći o povijesti i legendama. Posjetiti će seoska domaćinstva i pomagati u čišćenju plaža. Nomad Table – sudionici će prvo posjetiti polja gdje se uzgaja voće i povrće, brati ih, potom će te namirnice biti servirane u tradicionalno pripremljenim jelima. Show Cooking Dubrovnik Style – chef restorana pokazati će nomadima proces u kojem se pravi tradicionalna dubrovačka rozata. Gems of Vardia – proizvodnja maslinovog ulja. Safari Neretva Style – drukčija perspektiva prirode uz posjet dolini Neretve. In Vino Veritas – vinski doživljaj Pelješca. I puno, puno više. Na početku svakog mjeseca objaviti ćemo program za tekući mjesec. Bit će ovo vrlo zanimljivo ljeto na dubrovačkom području-pridružite nam se na putovanju!

Subota 12.lipanj

Gems of Vardia

Proizvodnja maslinovog ulja i uzgajanje maslina i vinove loze u Župi Dubrovačkoj-prezentacija i učenje o procesu proizvodnje maslinovog ulja. Uključeno kušanje maslinovog ulja i vina na svježem zraku i u mirnom okolišu.

Subota 19.lipanj

Lokrum – mistični otok

Tura sa turističkim vodičem na otok Lokrum uz ‘’treasure hunt’’ igru, učenje o povijesti otoka i lagani ručak u restoranu, karte za brod I ulaz na otok.

WORLD WELLBEING WEEK DUBROVNIK

Putovanje kroz elemente-zemlje, vode, vatre i zraka.

Ponedjeljak 21.6 ‘’Ljetni solsticij’’ 19-21h

Joga, glazba i meditacija uz zalazak sunca s ciljem proslave najdužeg dana u godini i početka ljeta. Gillie Sutherland u Parku Orsula

Utorak 22.lipanj ‘’FIND YOUR ZEN THROUGH EARTHING’’ 830 – 1030h

Hodanje uz Qi Gong and Grounding tehnike, istraživanje prirode u Lapadu (Velika I Mala Petka, Gorica) Start- Rixos Hotel sa Gillie Sutherland i Domagojem Humom

Srijeda 23.lipanj GO WITH THE FLOW SUP SAFARI IN CAVTAT 14-17h

Paddle boarding avantura oko Cavtata.

Watersports Centre Cavtat i Gillie Sutherland

Četvrtak 24.lipanj ‘’FIRE IN YOUR BELLY PLAY DAY’’ cijeli dan

Dan sporta i igara u Rixos Hotelu i na plaži hotela Bellevue

Cardio Tenis, Kids Multi-sports, stolni Tenis, Bilijar , picigin

15.30 – 17h dječji tenis-uvod u tenis, različite sportske igre, poligoni (4 – 18 years)

17 – 18.30h cardio tennis, rekreacijski tenis, početnici, napredni igrači

19h – Picigin + plivanje (Bellevue beach)

20h – ping pong

21h – biljar (stolni nogomet, Tesline i Einsteinove priče o biljaru)

Domagoj Hum

Četvrtak 24.lipanj 7-830h

Jutarnja joga i meditacija na terasi Valamar Argosy Hotela

Gillie Sutherland

25.lipanj ‘’A BREATH OF FRESH AIR IN ŽUPA’’ 730 – 13h

Jaki, zdravi i sretni-meditacija, tečaj disanja i način razmišljanja u svrhu poboljšanja imunološkog sustava uz Wim Hof metodu. U Elixir Vitae Studiu u Župi.

Gillie i Marija

Tečaj kuhanja hrvatskih specijaliteta sa Mikki Kojaković (Mikki’sCroatian Kitchen (ručak uključen) – razgledavanje vrta, namirnca koje će se koristiti u jelima, ljekovito bilje i učenje o njihovim svojstvima

Subota 26.lipanj BREATHE, HIKE, BE 730 – 1130h

Hiking na Srđ uz Qi Gong and Yoga na vrhu

Domagoj Hum i Gillie Sutherland

Više informacija I rezervacije:

Email – adriaticseachange@protonmail.com

Phone – +385 98 935 8366

Facebook inbox – https://www.facebook.com/Croatiafordigitalnomads

And keep your eyes open for more events coming in July!

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *