Alkoholizirani taksist vozio turiste – uhićen je i odveden na otriježnjenje

897

Jučer, 3. srpnja, oko 11,30 sati prilikom nadzora prometa u mjestu Plat u Župi dubrovačkoj policijski službenici Postaje granične policije Gruda uočili su osobno vozilo s taxi oznakama dubrovačkih registarskih oznaka koje se kretalo u smjeru Cavtata i pri tom krivudalo kolnikom.

Vozilo je vrlo brzo zaustavljeno, a prometnom kontrolom je utvrđeno kako istim upravlja 45-godišnjak, višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

Alkotestiranjem je utvrđeno kako vozač vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,29 g/kg, vozeći putnike u Zračnu luku Ruđer Bošković.

Isključen je iz prometa, uhićen i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega će je odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je odlučeno da se postupak nastavlja redovnim putem.

UPRAVLJANJE VOZILOM POD UTJECAJEM ALKOHOLA I/ILI DROGA

Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak je prometni prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi, pa su kazne u rasponu od 90 do 2650,00 eura, a za razinu alkohola iznad 1,5 promila propisana je mogućnost kazne zatvora u trajanju do 60 dana.

ODBIJANJE TESTIRANJA NA ALKOHOL I DROGE JE KAŽNJIVO

Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgne ispitivanju prisustva  alkohola, droga ili lijekova u organizmu ili da odbije liječnički pregled, odnosno uzimanje krvi ili  urina radi analize i to novčanom kaznom  od 1320,00 do 2650,00 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *