ANDRO VLAHUŠIĆ: ”Drugi ističu probleme, mi nudimo rješenja!”

593

Platforma Dubrovnik – naš grad predstavila je svoj izborni program u kojemu posebno mjesto imaju mladi, umirovljenici i privatni iznajmljivači. Kultura, sport, nova komunalna i prometna rješenja, kao i problemi poduzetnika i građana u fokusu su njihovog budućeg djelovanja.

 Platforma Dubrovnik – naš grad predstavila je danas svoj izborni program baziran na rješenjima kojima se prvenstveno želi vratiti život i turiste u grad, a potom ga učiniti ugodnijim mjestom za život svih skupina i svih njegovih stanovnika. Kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić tako je izdvojio tri skupine – umirovljenike, privatne iznajmljivače i mlade. 

„Umirovljenici su uložili svoj trud, znoj, rad i znanje da bi izgradili sve ovo izvan povijesne jezgre. Stoga ćemo im već ove godine povećati naknadu pa će oni koji su bez prihoda umjesto 300 dobivati 400 kuna, a oni koji imaju mirovine manje od 4000 kuna će dobiti do 1000 kuna za Božić i Uskrs“ – rekao je Vlahušić te najavio i druge poteze, poput smanjenja cijene za smještaj u Domu umirovljenika u Gružu. Najavio je i ukidanje paušala paušala kroz naredne četiri godine te smanjenje pristojbi za privatne iznajmljivače kojima želi omogućiti kredite za likvidnost, dok se kod mladih zalaže za direktnu pomoć te smatra da stanove u Mokošici treba odmah dodijeliti njima, a da rata kredita treba biti jeftinija ili na razini cijene podstanarstva. Najavio je i ukidanje zabrane puštanja glazbe iza 22 sata te poboljšanje noćnog života.

Izborni program platforme Dubrovnik – naš grad sadrži brojne projekte i rješenja za probleme grada i njegovih stanovnika, a u njegovom nastajanju sudjelovali su i članovi i simpatizeri platforme, ali i nezavisni stručnjaci – istaknuli su na predstavljanju članovi platforme.

„Program smo radili više mjeseci i on obuhvaća sve slojeve društva – od onih najranjivijih, preko kulture i sporta do komunalne infrastrukture i prometa. Dok drugi ističu probleme, mi nudimo rješenja“ – rekao je član platforme Tihomir Matić, a kao svoj fokus naveo je sport te rekao da će se zalagati da Dubrovnik postane sportski grad s infrastrukturom koju zaslužuje. Kandidat Mario Tevšić u svom izlaganju istaknuo je da će Dubrovnik kad Andro Vlahušić ponovno postane gradonačelnik biti usmjeren prema otvaranju sloboda, kao što su umjetničke, poduzetničke te sloboda izražavanja, dok je gradska vijećnica Marina Vučković Matić istaknula potrebe djece, mladih i posebno ranjivih skupina, za koje smatra da moraju imaju jednake uvjete.

„Nije dovoljno ulagati u mjere, već i u stručnjake. Mi ćemo zagovarati njihovo cjeloživotno obrazovanje, dok ćemo unutar vrtićkog i osnovnoškolskog obrazovanja osigurati stručne timove kako bi kompenzirali nedostatak deficitarnih kadrova poput edukacijskih rehabilitatora, logopeda i socijalnih pedagoga. Svjesni smo da timovi u školama nisu kompletirani“ – naglasila je Vučković Matić, a njen donedavni kolega iz gradskog vijeća Miho Obradović naglasio je kako će se i dalje zalagati za sve što je dobro za grad i građane te da će u fokusu njegovog djelovanja biti poduzetnici.

„Svjedoci smo koliko su ti ljudi pošli ‘unazad’ zbog korone. Pomoću Fonda za oporavak ćemo povući sredstva i pomoći poduzetnicima“ – naglasio je Obradović, dok je bivša direktorica Turističke zajednice Romana Vlašić istaknula da je danas više nego ikad potrebno biti u kontaktu s predstavnicima turizma, a posebnu pozornost obratiti upravo na privatne iznajmljivače te naglasak staviti na održivi turizam i domaće tržište.

Predsjednica dubrovačkog HSLS-a Belka Elezović govorila je o problemu Nuncijate, prelaska magistrale i Gruža te kritizirala aktualnu gradsku upravu koja „četiri godine nije napravila ništa po pitanju prelaska magistarale na Nuncijati“, a istaknula je i probleme s oborinskom odvodnjom, za čije će se rješavanje žustro boriti u Gradskom vijeću. Predsjednik dubrovačkih reformista Darko Marinović rekao je da će se buduća Gradska vlast suočiti s prezaduženom gradskom blagajnom te naglasio kako „jedino Andro Vlahušić zna i može kako s time izaći na kraj“.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika i predsjednica dubrovačkog HNS-a Nataša Gabričević poseban je naglasak stavila na komunalni sektor.

„U programu se nalaze i mali projekati kao što su zelene oaze i neka prometna rješenja, preko stavljanja spremnika za otpad pod zemlju, a što smo već pokrenuli, do velikih projekata poput zatvaranja Grabovice, što sam pokrenula još 2015. godine i sada ću se potruditi dovršiti u ovom mandatu. Radit ćemo puno i na formiranju zelenih zona, jer su nam šetnice i parkovi posebno u vrijeme pandemije postali bitni i utječu na našu kvalitetu života“ – rekla je Gabričević koja je predstavila i nova prometna rješenja, ali i novi način na koji njihova gradska uprava želi komunicirati s građanima kako bi osigurali da se njihov glas čuje i poštuje njihova volja na razini grada, ali i na razini naselja i gradskih kotareva – e-referendum.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *