ANDRO VLAHUŠIĆ: PODIŽEM KAZNENU PRIJAVU PROTIV MATA FRANKOVIĆA I MARKA POTREBICE!

365

“Nedavna odluka Visokog Trgovačkoga suda u šest predmeta u korist grada Dubrovnika i Sanitata u sudskom postupku protiv turističkih agencija koje godinama nisu plaćale zaustavljenje na Pilama donijeti će proračunu grada i Sanitata oko 30 milijuna kuna. Točne brojke zasada još nemamo, jer gradska uprava kao zmija noge skriva ovaj izuzetan vrijedan uspjeh. Zašto to rade nije teško pogoditi. Kao što se vidi u prilogu objave, Franković, Potrebica i ostali HDZovi vijećnici uz potporu Kristića i partnera žestoko su se protivili zakonitoj odluci Gradskoga vijeća kojom se svim agencijama nalaže plaćanje 800 kuna po svakom zaustavljanju turističkih autobusa na Pilama, a koje nemaju kupljeni jedan od izleta u povijesnoj jezgri grada. Osim što sakrivaju podatke o presudama i iznosu koji treba biti uplaćen u proračun, u kontaktu i na sastancima sa vlasnicima agencija traže način kako pravomoćnu i izvršnu sudsku odluku poništiti, spriječiti uplatu 30 milijuna kuna u korist grada, te ponovo oštetiti proračun grada i gradjane Dubrovnika za ogroman iznos. Na inicijativu HDZa i partnera, 2016. godine promijenjena je odluka Grada Dubrovnika o naplati zaustavljanja autobusa na Pilama od 800 kuna po svakome autobusu i uvedene godišnje vinjete. Na sjednici Marko Potrebica je rekao: “Vi ste izgubili sve sporove protiv agencija na sudu.”, što je bila neistina, a konačnu pravomoćnu odluku u korist grada donio je Visoki Trgovački sud. U protekle tri godine, od donošenja odluke do danas gradu je učinjena financijska šteta od 10 milijuna kuna godišnje ili ukupno novih 30 milijuna kuna prihoda.
Zbog toga ću podnijeti Kaznenu prijavu protiv inicijatora i organizatora štetne odluke, gospode Mata Frankovića i Marka Potrebice, detaljno je obrazložiti sa podacima, izjavama na sjednicama Gradskoga vijeća i u javnosti. Kako smo po Ustavu Republike Hrvatske: Svi jednaki pred zakonom, tražiti ću da se ova ustavna odluka i poštuje. Nematerijalna šteta, temeljem lažnoga svjedočenja i optužba da se moglo više zaraditi za DORH su kaznena djela. Vidjeti ćemo kako će se okvalificirati direktna šteta od 30 milijuna kuna za proračun grada zbog isforsirane odluke Frankovića i Potrebice.
Što Grad sada treba napraviti?
– Kako bi spriječio daljnju štetu za proračun grada, odmah ukinuti odluku o vinjetama i vratiti odluku o naplati 800 kuna po svakom zaustavljanju autobusa na Pilama.
– Naplatiti odmah sveukupni dosudjeni iznos od svake pojedinačne agencije, te zabraniti dolazak na Pile agencijama koje ne uplate cjelokupni iznos novca u proračun grada.
– Sanitat sa dobivenim novcem treba izgraditi Tržnicu u Gružu.
– Ukinuti u potpunosti prirez od 10 % za sve gradjane Dubrovnika, koji je manji nego prihod od ponovnog uvodjenja naplate zaustavljanja na Pilama.
– Za narednu godinu povećati cijenu od zaustavljanja autobusa, te novim prihodom vratiti paušal privatnim iznajmljivačima na stari iznos.
Sve predložene mjere su zakonite, uvode red na prometnice i ulice grada, povećavaju prihode svakoj dubrovačkoj obitelji, kroz ukidanje prireza i smanjenje paušala. Nešto veći trošak imati će kruzerske kompanije.

Cjeloviti skup mjera za projekt, Respect the City. Besplatan.” napisao je na svom Facebook profilu bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić

 
 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *