Animatori i članovi Studentskog katoličkog centra Dubrovnik na team buildingu u BiH

404

Tridesetak animatora Dubrovačke biskupije i članova Studentskog katoličkog centra Dubrovnik (SKAC_DU) sudjelovali su od 23. do 25. ožujka na team building u predivnim hercegovačkim krajevima istražujući bogatu kulturnu i prirodnu baštinu te jačajući svoje međusobne veze pod vodstvom voditelja Ureda za mlade Dubrovačke biskupije don Iva Markića i vjeroučitelja Krešimira Markovića.

Prvi dan mladi su obišli crkvu i samostan sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu te galeriju Gabriela Jurkića. Dan su završili uz pobožnost križnog puta i misno slavlje koje je u crkvi sv. Ante Padovanskog u Šujici predvodio pročelnik Markić uz koncelebraciju župnika ove župe Anthonya Burnsida i asistenciju dubrovačkog đakona don Petra Markića.

Sljedeći dan mladi su započeli obilaskom Kupreške visoravni. Na Kupresu u crkvi Svete Obitelj primio ih je župnik don Tomislav Mlakić koji je mladima pričao o povijesti i znamenitostima župne crkve, upoznao ih s programom animatora koji rade na njihovoj župi te pokazao prostorije gdje se ta organizacija odvija. Nakon obilaska Kupresa, mladi su svoj put nastavili prema Rami gdje ih je odmah na početku oduševila panorama pitoresknog Ramskog kraja nakon koje su se uputili na Šćit u posjet franjevačkom samostanu.

Posljednji dan mladi su započeli sudjelovanjem na nedjeljnom misnom slavlju u Šujici te su svoj put nastavili prema Blidinju gdje ih je, usprkos svemu, dočekao snijeg i malo zimskih radosti. Osim Blidinja mladi su posjetili i Masnu Luku, gdje ih je dočekao fra Josip Vlašić.

Svaka od ovih destinacija pružila je mladima jedinstvena iskustva i prilike za timsku izgradnju. Ovaj vikend nije bio samo prilika za istraživanje i upoznavanje novih mjesta, već i za jačanje veza među mladima te razvoj timskog duha i suradnje. Sudionici su izrazili oduševljenje što su imali priliku zajedno istražiti ove predivne krajeve te su se vratili napunjenih baterija za daljnji rad u svojoj zajednici.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *