Aplikacija MovieReading za osobe s oštećenjem vida

460

Hrvatski dokumentarni film „Starac i roda – priča o Malenoj i Klepetanu“ redatelja Tomislava Jelinčića, stiže u dubrovačka kina Slobodu i Visiju u četvrtak 26. svibnja. Veseli nas da možemo najaviti kako je to prvi u nizu filmova koji će se ubuduće moći gledati uz aplikaciju MovieReading.

Naime, u okviru projekta „Film koji uključuje“ udruga Pari Pikule prilagodila je i za naša kina inovativnu tehnologiju mobilne aplikacije prilagođenu hrvatskom tržištu, a koja koristi novi pristup audio vizualnim sadržajima za osobe s oštećenjem vida. 

Slijepim i slabovidnim osobama omogućuje slušanje opisnih scena – audiodeskripcija bilo kojeg prilagođenog filma/serije koji se prikazuje na nekoj od platformi; u kinu, na televizoru ili online. Potreban je samo pametni uređaj i slušalice kako biste mogli samostalno uživati u filmskim čarima. 

MovieReading “sluša” zvučni zapis filma putem mikrofona na vašem uređaju, prepoznaje u kojem dijelu filma se nalazite, i zatim pokreće audiodeskripciju sinkroniziranu s filmom.

Treba samo potražiti MovieReading u trgovini na svom pametnom telefonu, IOS-u ili Androidu, preuzeti i instalirati na svoj uređaj. Funkcionira na pametnim telefonima, na tabletima i elektronskim naočalama. Korištenje MovieReading aplikacije je besplatno za korisnike.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *