ARENA DUBROVNIK Pripremljen Javni poziv za iskaz interesa za realizaciju projekta nogometnog stadiona

425

Grad Dubrovnik je na 13. sjednicu Gradskog vijeća uputio Zaključak o raspisivanju javnog poziva za iskazivanje interesa za realizaciju projekta izgradnje nogometnog stadiona s trgovačko-zabavnim i kulturnim sadržajima te podzemnim garažama „Arena Dubrovnik“.

 

Poziv nije obvezujući i raspisuje se s ciljem da Grad Dubrovnik utvrdi postoje li zainteresirane osobe za realizaciju projekta Arena Dubrovnik na mjestu postojećeg gradskog stadiona na Lapadu.

 

Uz multifunkcionalnu sportsku dvoranu u Gospinom polju, Arena Dubrovnik projekt je koji će uvelike unaprijediti sportsku infrastrukturu Grada Dubrovnika te obilježiti razvojnu budućnost dubrovačkog sporta i pozicionirati Grad na međunarodnoj mapi kao destinaciju pogodnu za organizaciju najvećih međunarodnih natjecanja.

 

Navedeni projekti predstavljaju još jedan korak u daljnjem razvoju sporta i sportske infrastrukture nakon niza ulaganja u sportske objekte koje je ova gradska uprava provela u posljednjih pet godina, a među kojima se ističu obnovljena zgrada Jugovog bazena u Gružu, nogometni teren i dvorana za borilačke sportove u Gospinom polju, judo dvorana u Mokošici, prostori za jedriličare i energetska obnove školskih dvorana.

 

Prema predmetnom Javnom pozivu definirano je da projekt Arena Dubrovnik mora uključiti izgradnju nogometnog stadiona s hibridnom travom kapaciteta 4500 natkrivenih sjedećih mjesta koji zadovoljava stopostotne standarde HNS-a, UEFA-e i FIFE-a za odigravanje međunarodnih utakmica te izgradnju prostora za parkiranje – podzemne garaže na više etaža s parkirnim mjestima u zatvorenoj i otvorenoj garaži, a može uključiti i izgradnju trgovačko-zabavno-kulturnog centra s trgovačkim, ugostiteljskim i uslužnim prostorima, raznim zabavnim sadržajima javne namjene i drugim kompatibilnim popratnim sadržajima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *