BARAČ ODGOVARA: Laž, licemjerje i prijevara glavni su aduti HDZ-a

249

Prepucavanje na relaciji SDP-HDZ oko uklanjanja bankomata iz stare gradske jezgre se nastavlja. Priopćenje predsjednika dubrovačkog SDP-a, Jadrana Barača prenosimo u cijelosti:

Posljednja objava Gradskog HDZ-a vezana uz moju objavu o problematici uklanjanja bankomata je ispod svakog razine javnog komuniciranja i izvan svake logike. HDZ na argumente i činjenice odgovara, jedino kako zna, uvredama i manipulacijama. Laž, licemjerje, prevara glavni su aduti HDZ-a u javnom djelovanju.

Zanimljiva je konstatacija da trebam izabrati Grad umjesto privatnih investitora. Ta izjava zapravo govori sve o HDZ-ovom poimanju javne vlasti. Naime, oni ne razumiju što je to zapravo Grad. Grad nije ova Gradska uprava,  Grad nije HDZ, to nije Mato Franković. Grad su svi građani koji žive i rade u njemu.  Djelovati za Grad znači djelovati i za poduzetnike, slobodno tržišno poslovanje, slobodna demokratska načela. To znači ravnopravno i dosljedno primjenjivati zakonske odredbe.  To znači Grad u kojem su SVI jednaki!

Jesu li ključna pitanja koja muče ovaj Grad riješena? Nisu! Dapače, imamo obračune na ulicama po načelu „tko jači taj  tlači“. Gradska uprava populizmom manipulira emocijama građana koji doista vole ovaj grad.  Nude nezakonita rješenja po pitanju uklanjanja bankomata, ali ne svima ravnopravno, već samo „nekima“. Nude nedopuštena rješenja i zabrane korištenja parkirnih mjesta „Pašćare“,  opet samo nekima, ali ne svima. Nadalje, nude nezakonite „punomoći“ s ciljem predaje vrijednog gradskog parkinga kako bi „njihov“ privatnik gradio zgrade, Izdavaju dozvole za gradilišta „svojim prijateljima“. Zbog svega toga grad, i doslovno i preneseno, kolapsira i ostaje paraliziran.  Samo sebi, svojima i nikome drugome! To je HDZ-ovo poimanje Grada.

HDZ-ova vlast (lokalna, a i nacionalna) ima beskrupuloznu potrebu da vlada i odlučuje o svemu, a pritom je isključiva i ne podnosi preispitivanja ni kritike. To je vrlo opasna tendencija, koja vodi isključivosti i jednoumlju, protiv čega se borim i nastavit ću tako.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *