Betlehemsko svjetlo mira predano biskupu na misi u Domu za starije osobe Dubrovnik

220

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je tijekom noći na područje Dubrovačke biskupije i skauti Odreda sv. Benedikta predali su ga dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću na četvrtu nedjelju došašća 18. prosinca na misnom slavlju u Domu za starije osobe Dubrovnik. Bio je ovo ujedno prvi biskupov posjet domu tijekom kojeg je s korisnicima i osobljem slavio misu i čestitao svima Božić i novu godinu.

Biskup je okupljenima pojasnio što je to Betlehemsko svjetlo i kojim putem je ono stiglo iz Svete Zemlje do Dubrovnika. Isus Krist je svjetlo koje želi prosvijetliti naš život, kazao je te istaknuo kako je važno da imamo želju, volju, odluku da ga primimo u svoj život.

Tumačeći nedjeljni evanđeoski ulomak koji donosi Isusovu genealogiju dubrovački biskup je progovorio o generacijama koje su nam prethodile naglasivši važnost vjere, nade i ljubavi koju smo primili kroz otajstvo dara vjere koja nam je predana i koju dugima predajemo, te po tome živimo. „Onda ima smisao ovaj život koji je lijep, ponekad i težak, ali je još i više u perspektivi vječnosti“, poučio je mons. Glasnović.

S biskupom je suslavio kapelan doma don Ivan Penava koji je na početku mise pozdravio biskupa, a nakon mise je biskup u njegovoj pratnji obišao i pozdravio i one korisnike koji nisu mogli sudjelovati na misi.

Ravnateljica doma Marina Sambrailo na kraju mise je također zahvalila biskupu na dolasku te kazala kako im je izuzetna čast što je Betlehemsko svjetlo mira u županiji prvo stiglo u njihov dom. Također je uime svih čestitala biskupu Božić i poželjela sve najbolje u novoj godini.

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je na područje Dubrovačke biskupije iz Šibenika i dubrovački skauti ga dalje raznose po dubrovačkim crkvama.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *