Biskup posjetio Domus Christi

309

Ususret svetkovini Uskrsnuća Gospodinova dubrovački biskup Roko Glasnović posjetio je u četvrtak 21. ožujka Dom za starije i nemoćne osobe Domus Christi u Dubrovniku gdje je s korisnicima i osobljem slavio euharistiju. S biskupom je suslavio kapelan doma don Slavko Grubišić.

Obraćajući se okupljenima na misi biskup je govorio o savezu između Boga i čovjeka, o savezu kojeg je Bog skopio s Abrahamom i njegovima potomstvom, o čemu je govorio i psalam: Gospodin se uvijek sjeća svoga saveza. Abraham se radovao, uskliktao je, čitalo se u evanđeoskom ulomku, što će vidjeti Isusov dan.

Sav Isusov put vodio je prema Kalvariji, primijetio je biskup govoreći o križu po kojem je Isus donio spasenje čovječanstvu. I naši putevi obilježeni su križevima, kazao je te potaknuo na strpljivost u nošenju križa kao i na ljubav u međusobnim odnosima. Isusov put, ali i naši putovi, vode prema Uskrsu, zaključio je.

Ravnateljica doma Mirjana Vujnović zahvalila je biskupu i kapelanu na dolasku. Nakon slavlja mise biskup je obišao i pozdravio starije osobe, koje zbog nemoći nisu mogli sudjelovati na misi, u njihovim sobama i čestitao im Uskrs.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *