Blato: Obilježen Dan spomena na hrvatske žrtve

302

Povodom Dana spomena na hrvatske žrtve u borbi za slobodu i nezavisnost, na 6. vazmenu nedjelju, 14. svibnja u župi Svih svetih u Blatu na otoku Korčuli župnik don Željko Kovačević služio je misu za žrtve Bleiburga i žrtve u borbi za slobodu i nezavisnost.

U propovijedi se prisjetio žrtva kojih se ovim spomen danom prisjeća, ali je govorio i o Majčinom danu koji se na ovu nedjelju slavi. Uz nezamjenjivu ulogu zemaljskih majki spomenu je i Majku Mariju koja se posebno slavi u mjesecu svibnju te Majku Crkvu koja rađa ne samo za ovozemaljski život nego za vječnost. Dodao je i kako je domovina majka te progovorio o njezinoj teškoj i burnoj povijesti moleći pokoj vječni svoj njezinoj djeci.

U ulaznoj procesiji sudjelovali su bratimi bratovština Svih Svetih i Svete Vincence pod zaštitom Srca Isusova. Mješoviti župni zbor animirao je liturgijsko slavlje uz orguljašku pratnju zborovoditeljice s. Danijele Škoro.

Prije mise pred Spomen križem podignutim u čast svim poginulim braniteljima na mjesnom groblju Svetog Križa bio je komemorativni program. Uz župnika, sjećanju i molitvi za sve stradale branitelje uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća nazočilo je izaslanstvo Općine Blato.

Medijska grupa župe Blato

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *