BLATO: Održana projekcija dokumentarno-igranog filma “Bogdanovci između zvijezda” Stipe Majića

659

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Narodna knjižnica Blato u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu organizirala je projekciju dokumentarno-igranog filma „Bogdanovci između zvijezda“ producenta, scenarista i redatelja Stipe Majića Pipe.

Film „Bogdanovci između zvijezda“ nastao je prema scenariju i priči posljednjeg zapovjednika Bogdanovaca Vinka Žanića, a temeljen je na svjedočenjima branitelja koji su sudjelovali u ratnim događanjima u Bogdanovcima pokraj Vukovara 1991. godine.

Stipe Majić Pipe hrvatski branitelj s Trpinjske ceste rođen u Vukovaru. Nakon završene srednje škole i odsluženoga vojnog roka, otvorio je kafe bar ‘Mustang’, koji je u rujnu 1991. godine postao zapovjedništvom 3. bojne 204. brigade, kojoj se dragovoljno priključio i kao pripadnik ‘Žutih mrava’ aktivno sudjelovao u zaustavljanju tenkovskih kolona na Trpinjskoj cesti i obrani grada pod zapovjedništvom pok. general-bojnika Blage Zadre.

Nakon okupacije Vukovara i dolaska u Zagreb probudio mu se interes za afirmiranje i ekranizaciju svega proživljenoga u Domovinskom ratu. S njegovim opusom hrvatska javnost upoznala se kroz filmove „Glavu dole, ruke na leđa“, „Otkrhnuti“, „Srce Vukovara“ i putem dokumentarnog serijala „Bitka za Vukovar“.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *