BOŽO LASIĆ O PORASTU BROJA POZITIVNIH NA KORONU U KONAVLIMA: Nismo se ovome nadali

859
Imam potrebu obratiti vam se s par rečenica u svezi s nastalom situacijom porasta broja pozitivnih sumještana na koronavirus, napisao je na svom Facebook profilu konavoski načelnik Božo Lasić.
– Nažalost, nismo se nadali ovako velikom broju zaraženih osoba i svi smo na jedan način ostali zatečeni i uznemireni, trenutačno imamo preko 100 zaraženih sumještana, a od toga broja imamo niz oboljelih koji su hospitalizirani pa i njih nekoliko koji se bore za život. Svakako je naše djelovanje doprinijelo ovakvom stanju s kojim se sada suočavamo.
Nije mi namjera prozivati jer sam zasigurno ponekad i ja svojim ponašanjem bio neprimjeren trenutku u kojem se nalazimo. Dakle, sve vas molim da uložimo krajnje napore kako bi se trend zaraze zaustavio. Virus je među nama i junačiti se govoreći kako to nije ništa krajnje je neodgovorno i nemoralno prema susjedima, prijateljima i zajednici u kojoj živimo.
Od početka mislim i govorim da je riječ o vrlo ozbiljnoj i opasnoj bolesti koja će imati dalekosežne posljedice, kako na zdravlje, tako i na cjelokupno gospodarstvo. Moramo biti strpljivi, susretljivi i nadasve odgovorni jedni prema drugima. Ne smijemo relativizirati ovu situaciju i moramo shvatiti da smo svi odgovorni u svakom pogledu, te se riječju i djelovanjem međusobno hrabriti i ukazivati na ozbiljnost trenutka u kojem se nalazimo. Međutim, bez obzira na sve; imajmo u vidu da će sve proći, budimo optimistični jer poteškoće otkrivaju naš karakter, snagu i dobrotu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *