BRANITELJI U POTRAZI ZA SINOM SVOG SUBORCA

299

Od požara u HE Plat prošlo je tri dana, taj crni 10.siječanj zavio je u crno Dubrovnik i njegovu okolicu. Dva mlada života zauvijek su ugašena, a u potragu za Davorom Pozniakom uključeni su pripadnici HGSS-a, vatrogasci, ronioci, policija, ali i brojni građani. 

Branitelji su poslali apel za pomoć u potrazi za sinom svog brata po oružju, Mara Pozniaka. Već dva dana dubrovački branitelji Pero Stjepović i Braco Elezović uz pomoć Nikole Dupera gliserom i dronom traže Davora. Prvi dan su pregledali sve seke od grebena do Cavtata, a danas su nastavili potragu s druge strane, preko elafitskih otoka, Svetog Andrije pa nazad prema gradu. Kako kažu, ne mogu stajati doma i s kauča čekati ishod ovog događaja. 

Danas je Braco Elezović na svom Facebook profilu između ostalog napisao: “Od prvog saznanja o tragediji policija je izašla na teren i tamo je 24 sata dnevno. Pretražuju plovilima, brodovima, helikopterom, dežuraju pred HE Plat, daju sve od sebe pa i preko svojih mogućnosti.

O vatrogascima ne treba trošiti riječi. Dovoljno je reći da su riskirali svoje živote gaseći taj požar i tražeći nestale.

Na terenu su i momci i cure iz Hrvatske gorske službe spašavanja. Snimili smo ih uz obali u Župskoj vali, pa čak i na vrlo opasnim stijenama. I ronioci su danas ponovo preronili Župsku valu.

Medicinsko osoblje je, zlu ne trebalo, non stop na terenu.

Brod obalne straže pretražuje otvoreno more. Puno je i građana, što na moru, što na kraju, pa smo se čuli i sreli se s još nekim braniteljima koji su SAMI na povelikom brodu i pokušavaju pomoći. Zašto su sami? Zato što je mnogima ljepše komentirati iza monitora, iz toplih i udobnih fotelja.

Potraga traje, pokriveno je ogromno područje, ali more nam ponekad ne da nazad ljude koji su voljeli i živjeli more.”

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *