Brittenove “Iluminacije” po prvi put u Gradu: DSO, Campestrini i Pinko

362

Na večerašnjem koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra u atriju Kneževa dvora kao solistica će nastupiti sopranistica Nikolina Pinko. Orkestrom ravna Christoph Campestrini, a koncert se održava u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Početak koncerta je u 21 sat.

Koncert započinje Mendelssohnovom uvertirom Hebridi (Fingalova spilja), op. 26, a na programu je i  Haydnova Simfonija br. 88 u G duru. Po prvi put će se u Dubrovniku izvesti djelo Iluminacije Benjamina Brittena u kojem će kao solistica nastupiti sopranistica Nikolina Pinko. Benjamin Britten jedan je od najznačajnijih skladatelja i pijanista suvremene engleske glazbe,  a bio je i zaljubljenik u Dubrovnik gdje je nastupao na Igrama još 1961. godine.  

Sopranistica Nikolina Pinko dobitnica je brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim pjevačkim natjecanjima. U Hrvatskom Narodnom Kazalištu debitirala je u ulozi Donne Anne u operi Don Giovanni (W.A.Mozart) te na Dubrovačkim ljetnim igrama u ulozi Fiordiligi u operi Cosi fan tutte (W.A.Mozart) za koju je dobila i Nagradu hrvatskog glumišta 2013. godine. Već nekoliko godina surađuje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom gdje je nastupila s maestrom Urošem Lajovicem, Christophom Campestrinijem, Noormanom Widjajom i drugima.

Ulaznice za koncert su dostupne u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Broj za informacije i rezervacije je 417 110 ili 091 613 7314. Popusti za građane mogu se ostvariti isključivo na blagajni Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *