Čestitka gradonačelnika Frankovića u povodu židovskog blagdana Roš Hašana

708

Povodom obilježavanja blagdana Roš Hašana gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku predsjednici Židovske općine u Dubrovniku, gospođi Sabrini Horović i svim sugrađanima i sugrađankama židovske vjeroispovijesti.

Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

Poštovana gospođo Horović,

Vama i svim sugrađanima židovske vjeroispovijesti u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika iskreno čestitam blagdan Roš Hašanu i Novu 5782. godinu.

Neka vam predstojeći dani u kojem osim Roš Hašane obilježavate i blagdane Jom Kipuru i Sukotu ponajprije donesu obilje zdravlja, radosti i zajedništva onoga prijeko potrebnog upravo danas kada živimo u poprilično neizvjesnim vremenima.

Istodobno, neka Vas i sve sugrađane židovske vjeroispovijesti nadolazeći dani potaknu na duhovno preispitivanje i molitvu kako bi na početku jednog novog razdoblja zadobili mudrost i jakost za brojne životne izazove i prepreke s kojima se vjernici svakodnevno susreću.

Roš Hašana kao svetkovina utemeljena na Božjem stvaranju svijeta poziva vjernike na žrtvu, odricanje i post. Upravo ti segmenti predstavljaju put, koji ako istinski i dublje sagledamo načela mnogih vjeroispovijesti pa tako i židovske, vodi ka osobnom i općem dobru i napretku. Ponekad taj put izgleda nesavladiv i iscrpan, ali u budućnosti zasigurno postaje plodonosan.

Dragi vjernici, u danima što dolaze i godini koja je pred vama, budite ispunjeni mirom, toplinom i razumijevanjem kako bi sretno i hrabro hodili u nove susrete i životna iskustva.

Lešana tova tikatevu – Budite upisani u dobru godinu!

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik Mato Franković 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *