Četvero ozlijeđenih u pomorskoj nesreći kraj Koločepa

447

Dojava o pomorskoj nesreći brodice kod otoka Koločepa zaprimljena je u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) jučer, 8. kolovoza u 15.52 sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Split, izravno od voditelja brodice.

Iz MRCC Rijeka odmah po zaprimanju informacije o događaju obaviještena je Lučka kapetanija Dubrovnik i Postaja pomorske i aerodromske policije Dubrovnik, čiji brod se tada nalazio najbliže unesrećenima, stoga je angažiran u akciju.

Ukupno četiri osobe, od kojih troje putnika, svi državljani Kanade i voditelj, državljanin Republike Hrvatske zatečeni su na brodici nedaleko Plave špilje, na otoku Koločepu te su svih četvero prijavili ozljede, različitih kategorija.

Policijski brod preuzeo je ozlijeđene, dok je oštećenu brodicu uzeo u tegalj prema luci Gruž, kamo su pristali jučer u 18.10 sati, nakon čega su četvero ozlijeđenih djelatnici Hitne medicinske pomoći Dubrovnik preuzeli u daljnje medicinsko postupanje.

Temeljem dostupnih podataka u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, koji provodi Lučka kapetanija Dubrovnik utvrđeno je da je oštećena brodica duljine 7 metara, hrvatske zastave te u vlasništvu domaćeg obrta.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *