Čilipi i Pridvorje: Počela podjela sakramenta potvrde

1190

Početak podjele sakramenta potvrde na području Dubrovačke biskupije započeo je ove godine u župama sv. Nikole u Čilipima i sv. Srđa i Baha u Pridvorju na treću vazmenu nedjelju 14. travnja. Sakrament je kandidatima za krizmu obučenim u narodne nošnje podijelio dubrovački biskup Roko Glasnović u suslavlju župnika don Josipa Barišića u Čilipima te don Hrvoja Zaninovića i predstojnika samostana sv. Vlaha fra Vita Smoljana u Pridvorju.

Tumačeći evanđeoski ulomak o susretu Uskrslog s učenicima, prema Evanđelju po Luki, dubrovački biskup je, uz ostalo, kazao kako je Isusu bilo stalo da njegovi učenici shvate da je put križa – Božji put te da patnja kod Boga nikad nema posljednju riječ.

Zadaća Isusovih učenika kao i svih kršćana jest pronositi evanđelje po svemu svijetu. Primanjem sakramenta potvrde krizmanici završavaju svoju kršćansku inicijaciju i pozvani su nastaviti svjedočiti Krista svojim životom.

Biskup ih je ohrabrio da nastave živjeti s Bogom, uz pomoć svojih kumova, roditelja, obitelji i cijele kršćanske zajednice.

Župni zborovi s voditeljima Matijom Novakovićem u Čilipima i Katarinom Radonić u Pridvorju predvodili su na svečanosti podjele sakramenta liturgijsko pjevanje obogaćeno uskrsnim pjesmama.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *