Croatia Airlines ide u privatizaciju, ima ozbiljnog interesa

352

Croatia Airlines spreman je za privatizaciju, potvrdio je ministar Oleg Butković te će uskoro na sjednici Vlade biti donesena odluka o Povjerenstvu koje će pratiti postupak pronalaska strateškog partnera.

Iz Ministar na naš upit kažu  da je u završnoj fazi natječaj CA za financijskog savjetnika za izradu modela dokapitalizacije i pronalaska strateškog partnera, no kao nositelj postupka CA ne može komentirati pojedinosti do kraja postupka.

Odlukom Vlade od 4. siječnja 2018., CA je vraćen na listu tvrtki od strateškog i posebnog interesa.  Vlada je 26. travnja 2018. prihvatila Nacionalni program reformi za 2018., u kojem se kao cilj za CA navodi osiguranje daljnjeg razvoja te jačanje konkurentskih prednosti i pozicije na tržištu zračnog prometa kroz kvalitetno strateško partnerstvo.

Kao pokazatelj rezultata utvrđeno je proširenje prometne mreže i povećanje tržišnog udjela te dokapitalizacija.  U rujnu 2018., u cilju provođenja natječaja, pokrenut je ograničeni dvostupanjski postupak nabave ‘Usluga financijskog savjetnika za razradu modela dokapitalizacije CA i pronalaska strateškog partnera’.

Neslužbeno, postoje ozbiljni interesenti, piše Poslovni.hr.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *