Croatia Airlines počinje s ljetnim redom letenja: U novu sezonu ulaze s 12 zrakoplova, a dva će unajmiti

356

Domaća aviokompanija ove sezone nastavlja letjeti u svih deset odredišta koja su u mrežu letova uključena zadnje tri godine.

U nedjelju počinje ljetni red letenja tijekom kojega će zrakoplovi Croatia Airlinesa u turističkoj sezoni u redovitom prometu izravno letjeti u 38 europskih odredišta u 24 države, pri čemu će Zagreb biti izravno povezan s 24 europska odredišta u 22 države.

Pojačani promet na redovitim linijama počinje uoči uskrsnih blagdana, koji tradicionalno predstavljaju početak turističke sezone u Hrvatskoj, nakon čega se postupno uvode i sezonske linije iz najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam. Na vrhuncu turističke sezone Croatia Airlines će u prosjeku obavljati 105 letova na dan.

Domaća aviokompanija ove sezone nastavlja letjeti u svih deset odredišta koja su u mrežu letova uključena zadnje tri godine. To su Lisabon, Milano, Prag, Sankt Peterburg, Stockholm, Oslo, Helsinki, Bukurešt, Dublin i Mostar, kao i na sezonskim linijama Split – Kopenhagen i Dubrovnik – München, koje su uvedene lani.

Na redovitoj liniji Zagreb – Dublin uvodi se dodatni let utorkom tako da će putnicima biti na raspolaganju tri leta na tjedan – utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Nastavljaju se i cjelogodišnji letovi na liniji Zagreb – Mostar.

U Croatia Airlinesu u ovoj godini očekuju 5-postotni rast broja putnika u odnosu na prošlu godinu, kada je prevezeno rekordnih 2,17 milijuna putnika.

U ovogodišnju turističku sezonu kompanija, kao i lani, ulazi s 12 zrakoplova u floti – četiri Airbusa 319, dva Airbusa 320 i šest zrakoplova Dash 8-Q400. Kao i prošle dvije godine, za potrebe turističke sezone od svibnja do listopada unajmit će još dva zrakoplova.

Kompanija ove godine obilježava 30. obljetnicu osnutka. U protekla tri desetljeća zrakoplovima Croatia Airlinesa ukupno je prevezeno više od 38,3 milijuna putnika i obavljeno 590 tisuća letova.

IZVOR: poslovni.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *