Da su danas izbori za gradonačelnika/cu Dubrovnika, za koga bi glasovali?

394

U Dubrovniku su uvijek zanimljive političke igre, a još zanimljiviji oni koji se u politici okušaju ili bar to pokušavaju. Za koga bi vi glasovali da su izbori danas? Bi li izašli na izbore ili smatrate kao jedan dio stanovništva da izbori neće baš ništa promijeniti? Naša je redakcija za vas odabrala nekoliko kandidata za gradonačelnika, onih koji su najavljivali svoju kandidaturu ili oni za koje vjerujemo da bi se na to mogli odvažiti.

MATO FRANKOVIĆ – aktualni gradonačelnik Dubrovnika, onaj koji je uspio s trona svrgnuti Andra Vlahušića nakon dva mandata.

ANDRO VLAHUŠIĆ– Vlahušićeve ambicije za vraćanje u fotelju prvog čovjeka Grada ne jenjavaju. Bivši je gradonačelnik već najavio svoju kandidaturu na sljedećim lokalnim izborima.

PERO VIĆAN- čovjek koji uvijek ima barem tri ruke u gradskoj vijećnici, već se okušavao u borbi za gradonačelnika, pa možda pokuša ponovo.

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ- dubrovačka odvjetnica o kojoj u posljednje vrijeme puno pišu lokalni, ali i nacionalni mediji. Naime, Knežević je pokrenula web stranicu sa imenima i prezimenima službenika i namještenika gradskih uprava četiri hrvatska grada na kojoj rad službenika možete ocijeniti.

VIDO BOGDANOVIĆ– Nekadašnji dubrovački gradonačelnik, na prošlim se lokalnim izborima ponovo pojavio na političkoj sceni. Nije ušao u drugi krug, ali je HSS-u svojom listom osigurao jedno vijećnićko mjesto.

JADRAN BARAČ– mladi predsjednik SDP-a sigurno neće propustiti kandidaturu na sljedećim lokalnim izborima.

MIHO OBRADOVIĆ– pretpostavljamo kako će upravo Obradović biti lokalna uzdanica HNS-a.

DITA LIPANOVIĆ– Dita je osnivačica Facebook grupe Mame iz Dubrovnika i okolice, žena koju često glasno i jasno ispoljava svoje stavove i organizira humanitarne akcije. Još se i ranije moglo čuti kako Dita ima i političke pretenzije, a jesu li gradske priče točne, vidjet ćemo na idućim lokalnim izborima.

ŽELJKO RAGUŽ– nije uspio ući u drugi krug lokalnih izbora za prvog čovjeka Grada, ali prvi čovjek DUSTRE možda pokuša ponovo na sljedećim izborima.

LJUBO NIKOLIĆ– na prošlim izborima Ljubo je bio nositelj Kandidacijske liste grupe birača, koja je osigurala vijećnićka mjesta, ali nisu imali svog kandidata za gradonačelnika.

MARO KRISTIĆ– Maro je dva puta bio u utrci za dubrovačkog gradonačelnika, prošli put kao predstavnik MOST-a. Iako je isticao kako se više ne vidi kao mogući kandidat, možda vrijeme učini svoje, pa svoju odluku promijeni.

DENIS PAVELA– Kuloari navode i Denisa Pavelu kao mogućeg kandidata za ovu fotelju. Dubrovčani pozdravljaju akcije udruge “Sigurnost u prometu”, a ima li Pavela viših ambicija, vrijeme će pokazati.

Molimo svoj glas ostavite u komentaru ispod članka na Facebooku.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *