DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje Sanje Prijatelj „Priča o markizu de Piennesu”

170

Hrvatsko-francusko društvo “Francuska alijansa Dubrovnik“ koje ove godine obilježava 25 godina svoga postojanja, tradicionalno u mjesecu ožujku priprema raznovrstan program pod nazivom Dani frankofonije u Dubrovniku. 

Izložba i predavanje autorice Sanje Prijatelj pod nazivom „Priča o markizu de Piennesu” prvo je događanje u okviru programa u organizaciji Francuske alijanse Dubrovnik u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem iz Vrbovca i Dubrovačkim knjižnicama. Događanje će se održati u ponedjeljak, 19. veljače 2024., s početkom u 19 sati u Narodnoj knjižnici Grad.

Kroz panoe na hrvatskom i francuskom jeziku, izložba govori o markizovu životu u Francuskoj te razlozima za doseljenje u vrbovečki kraj gdje je pronašao i posljednje počivalište.

Markiz de Piennes bio je francuski političar, diplomat, bivši komornik carice Eugenije, supruge Napoleona III, a u Hrvatskoj je zapamćen kao dobrotvor i donator vrijednih umjetnina Strossmayeroj galeriji.

Izložbu „Priča o markizu de Piennesu“ otvorit će autorica izložbe Sanja Prijatelj, ravnateljica vrbovečkog Pučkog otvorenog učilišta, koja će u Saloči od zrcala održati i istoimeno predavanje.

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 7. ožujka.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *