Dani tehničke ispravnosti vozila

226

Akcija se provodi u svim stanicma za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske, stanica za tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području PU dubrovačko-neretvanske, kao što je to bio slučaj i proteklih godina, i ove godine u razdoblju od 22. do 27. studenog provest će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila“.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede vozila i ovom prilikom potičemo vozače da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitih vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Vlasnici vozila se u akciju uključuju dobrovoljno, a težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanice za tehnički pregled s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled odnosno od akcije su izuzeta vozila koja u razdoblju održavanja akcije imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *