Davorko Obuljen otkrio čime se bavi nakon što mu je izmakla pozicija mjesta direktora HTZ-a

1838

Među nekoliko kandidata najizgledniji za direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice slovio je Davorko Obuljen. Nekadašnji HDZ-ov zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije kojega se još u vrijeme Ratomira Ivčića, tadašnjeg direktora HTZ-a, spominjalo kao izglednog kandidata, u više je navrata izjavio kako bi nakon završetka mandata u Županiji trebao stupiti na novu dužnost, ali ne otkrivši o čemu se radi. No, novim direktorom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice početkom sedmog mjeseca jednoglasno je imenovan Kristijan Staničić rodom iz Kopra u Sloveniji, ali živi u Rijeci.

Davorko Obuljen za Dubrovnik Insider otkrio je čime je trenutno zaokupljen te je prokomentirao situaciju u Županiji.

S obzirom na veliku podršku turističkih djelatnika Dubrovnika i dubrovačkog HDZ-a, te obzirom da je odustao od kandidature za zamjenika župana, Obuljenu je u prilog išla bogata karijera i iskustvo koje je stekao relativno mlad. Rođen 1976. godine, karijeru je gradio od mjesta direktora gradskog poduzeća UTD Ragusa (2004.-2005.) do predsjednika Uprave Hotela Maestral (2005.-2013.), a u međuvremenu i kao poduzetnik s partnerima u Dubrovniku.

– Sad se trenutno odmaram, spremam obranu doktorata te se bavim privatnim poslovima – kratko je izjavio Obuljen, dodavši kako se ima čemu radovati.

Na pitanje zašto ponovno nije htio mandat za zamjenika župana rekao je kako je takav bio dogovor bez obzira na daljnje ishode, te da je natječaj bio javan i nitko ništa nije mogao garantirati.

– Negdje oko Nove godine sa Županijskim odborom dogovoreno je da drugi kandidat ide na to mjesto. Znači ja sam krenuo u kandidaturu za direktora Glavnog ureda HTZ-a, moja neka logika je bila ne ići na nikakve druge korelacije, već zaključiti karijeru u Županiji. 

Također, pohvalio je nove zamjenike župana Dobroslavića, Žaklinu Marević iz Metkovića te Joška Cebala iz Korčule.

– O novim zamjenicima mislim sve najbolje. Osobno ih znam, i mišljenja sam kako ima smisla, obzirom da župan ‘gravitira’ u Dubrovniku, da mu zamjenici budu iz Neretve i netko s otoka – zaključio je Davorko Obuljen.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *