DDS: Tražimo smanjenje vrtićke naknade za 50% za djecu koja ne idu u vrtić

869

Priopćenje DDS-a prenosimo u cijelosti:

“Iako nisu službeno zatvoreni, Dječji vrtići Dubrovnik nisu smanjili iznos na uplatnicama za djecu koja već nekoliko mjeseci ne idu u vrtić. Zašto se ne povedemo za dobrim primjerima iz Hrvatske gdje je makar malo olakšano roditeljima koji su i tako već godinu dana u neizvjesnoj financijskoj situaciji?

Dubrovački demokratski sabor u potpunosti ima sluha prema roditeljima i tražimo od  Dubrovačkih vrtića i nadležnih institucija da se iznos naknade za djecu koja ne idu u vrtić u ovim okolnostima smanji za 50%! 

  • Osobno poznajem nekoliko obitelji koje imaju po dvoje ili više djece, a ne šalju ih u vrtić zbog sigurnosti starijih ukućana. U ovakvoj situaciji oni plaćaju punu cijenu vrtića- 500 kn za prvo + 275 kn za drugo dijete i tako dalje. Kada se sve zbroji ispadne visoka cijena za vrtićku uslugu koju ne koriste, a u ovim vremenima su možda ostali bez posla ili dijela primanja. – ističe Pero Vićan, predsjednik DDS-a

Obitelji koje među svojim ukućanima imaju bolesne, starije ili rizične članove u ovoj se situaciji ponašaju odgovorno i ne dovode ih u rizik slanjem djece u vrtić. Stoga smatramo da je nužno da se odluka o smanjenju cijene čim prije donese. 

Na žalost, u pandemiji koja traje već godinu dana Dječji vrtići Dubrovnik nemaju razvijen mehanizam što napraviti u situaciji kada djeca mjesecima ne idu u vrtić i ne troše obroke iz potpuno opravdanog razloga. Jedina opcija koja je roditeljima ponuđena je da njihovo dijete uzme „godišnji“ u trajanju od mjesec dana.

Za razliku od gradskih vrtića onaj primjerice u Župi, koji je službeno zatvoren, nema potraživanja prema roditeljima, što je minimum razuma za stanje u kojem se svi nalazimo. “

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *