Deseci tisuća hodočasnika u Međugorju na obilježavanju 37. obljetnice Gospinih ukazanja

438

Prema navodima Informativnog centra Mir iz Međugorja, vjernici su u ovo poznato hodočasničko mjesto stigli pješice tijekom noći i jutra iz dijelova BiH i Hrvatske, a brojne hodočasničke skupine došle su moliti se, obavljati obrede i uspinjati se na Podbrdo, mjesto navodnog Gospina ukazanja.

Među vjernicima najbrojnije skupine dolaze iz Italije, SAD-a, Njemačke, Poljske, Slovačke, Ukrajine, Austrije, Kanade, Švicarske, Češke, Slovenije, Francuske, Belgije, Španjolske, Portugala, ali i Libanona, Urugvaja, Argentine, Brazila, Bolivije, Kine, Koreje i Hong Konga.

Pučku misu u 11 sati predvodio je fra Ivan Dugandžić koji je vjernike pozvao na vjernost Majci Božjoj, a središnje misno slavlje s početkom u 19 sati predvodit će provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

“Međugorje je fenomen masovne ispovijedi”, naglasio je nadbiskup. Po njegovim riječima u ovome hodočasničkom mjestu problem predstavlja i skromna infrastruktura koju treba proširiti.

Međugorski fenomen o ukazanju Gospe započeo je 1981. otkada šestero tada mladih ljudi i djece tvrdi da im se ukazala Gospa. Neki tvrde da i danas imaju ukazanja.

Papa Benedikt XVI. je 2010. utemeljio posebno povjerenstvo za istraživanje pitanja ovih ukazanja, koje je okončalo svoj rad i predalo dokumentaciju Kongregaciji za nauk vjere. Iz ove kongregacije spis je upućen Svetome Ocu koji još uvijek nije iznio svoj pravorijek. Mediji navode kako i Sveta Stolica smatra vjerodostojnim svjedočenja o prvih sedam dana Gospinih ukazanja vidjelicama.

direktno.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *