DETALJI DVOSTRUKOG UBOJSTVA U PLOČAMA: Maloljetnik ubijen prvi, u obje žrtve ispaljeno više hitaca

1128

Povodom dvostrukog ubojstva u Pločama PU Dubrovačko-neretvanska sazvala je konferenciju za medije.

-U zadnjih deset godina na području naše PU evidentirano je ukupno 12 ubojstava, svih 12 je riješeno, a na području PP Ploče evidentirana su tri takva djela, uvodno je rekao načelnik PU Dubrovačko neretvanske Ivan Pavličević.

Pavličević je naveo vezano uz današnji događaj, postojao rodbinski odnos između počinitelja rođenog 1975. godine i jedne od žrtava.

-Žrtva je rođena 1971.,  a obojica su evidentirani kao počinitelji prekršaja i kaznenih djela, čak i kaznenih djela s elementima nasilja. Ti su događaji evidentirani prije nekih 15 godina i kriminalističko istraživanje što se tiče tih sukoba je završeno. Posljednjih godina nismo imali dojava ni evidencija između žrtve i počinitelja. Postoji i veza između počinitelja i druge žrtve, rođene 2005. godine. Naime, roditelji maloljetnog dječaka do prije godinu dana bili su susjedi i između njih se prije osam godina dogodio jedan događaj koji također imamo u svojoj evidenciji.

Načelnik kaže kako je policija jutros zaprimila dojave od više građana.

-Policijski službenici su nešto iza osam sati uočili vozilo koje se dovodilo u svezu s počiniteljem. Primjenjujući policijsku taktiku i tehniku uhitili smo počinitelja. Dva policijska službenika su ispalila hice upozorenja u zrak. Osoba koja se dovodi u svezu s kaznenim djelom bila je naoružana automatskom puškom. Nakon uhićenja uslijedio je očevid koji još uvijek traje i koji vodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Dubrovniku.

Pavličević je istakao kako je policija žurno i profesionalno reagirala te kako je počinitelj bio uhićen nakon pola sata.

-S obzirom da je bio naoružan, njegove daljnje namjere nisu poznate, možemo zaključiti kako je možda spriječena i daljnja i veća tragedija od one koja se jutros dogodila.

Ovom prilikom načelnik je pozvao građane da dragovoljno predaju svoje oružje kako bi se daljnje ovakve tragedije izbjegle.

Potom se medijima obratio Zoran Tikvica, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i iznio detalje pločanske tragedije.

-Između 07.55 i 08.05 zaprimili smo više dojava građana kako se u gradu Ploče dogodila pucnjava. Na lokacijama smo pronašli nažalost dva usmrćena tijela, a tijela su bila udaljena cca 1 kilometar. Na magistralnoj cesti D-8 zamijećeno je auto marke jugo, blizu pumpe. Osoba je imala automatsko oružje u ruci, uporabili smo sredstva prisile i doveli ga u PP Ploče na kriminalističko istraživanje kao osumnjičenu osobu koja je počinila dva teška kaznena djela. Izvršen je očevid na tijelima žrtava i na tijelu počinitelja, kao i vozila i stana počinitelja. Utvrđeno je kako je maloljetnik usmrćen prvi, oko 7.40 minuta, na putu do škole, dok je druga žrtva usmrćena nedugo nakon toga, na svom radnom mjestu. Žrtve su usmrćene s više hitaca.

Tikvica je potvrdio kako je počinitelj bio brat žrtve rođene 1971. godine.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *