Detalji slijetanja dvaju vozila s magistralne ceste pokraj Dubrovnika

748

Jučer, 28. lipnja, oko 14,35 sati došlo je do slijetanja dvaju osobnih vozila dubrovačkih registarskih oznaka s magistralne ceste D-8 na predjelu Bosanka pokraj Dubrovnika.

Do prometne nesreće je došlo kada je 34-godišnjak, krećući se u pravcu Dubrovnika, vozilom započeo nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, preko pune razdjelne crte, u  trenutku kada je na isti način nepropisno pretjecalo i vozilo kojim je upravljao 30-godišnjak, prilikom čega je došlo do sudara prednjeg desnog dijela vozila 30-godišnjaka i zadnjeg dijela vozila 34-godišnjaka što je za posljedicu imalo slijetanje oba vozila u provaliju dubine 30 metara. 

U prometnoj nesreći teže ozljede zadobio je stariji vozač, koji je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok je mlađi vozač zadobio lakše tjelesne ozljede te je, nakon ukazane liječničke pomoći, pušten na kućnu njegu. 

Oba vozača su prekršajno sankcionirana po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. 

Spomenuti 30-godišnji sudionik ove prometne nesreće je recidivist prometnih prekršaja kojem je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. 

Iako su u navedenoj prometnoj nesreći, srećom, izbjegnute tragične posljedice, još jednom skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da nepoštivanjem prometnih propisa može doći do teških ozljeđivanja, nerijetko i smrtnih posljedica, ne samo onih osoba koje krše prometne propise već i potpuno nedužnih sudionika u prometu. 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *