DIDIĆ: Odluka da vrtići zatvore u toku radnog tjedna i kada se nalazimo na vrhuncu turističke sezone je potpuno pogrešna

329

Priopćenje dubrovačkog SDP-a koje potpisuje Ivica Didić, prenosimo u cijelosti:

U odnosu na odluku ravnateljice Dječjih vrtića Dubrovnik da Dječji vrtići Palčica, Škatulica, Ciciban i Pile 2 neće primati djecu, odnosno da neće raditi dana 30. i 31. kolovoza 2022. godine, zbog pripreme prostora i obavljanja obaveznih mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, a u cilju što kvalitetnijeg i sigurnijeg početka nove pedagoške godine, izražavamo svoje nezadovoljstvo donošenjem takve odluke. 

 Odluka da se navedeni vrtići zatvore u toku radnog tjedna i u okolnostima kada se nalazimo na vrhuncu turističke sezone u vremenu kada je mnogo roditelja zauzeto, po našem uvjerenju je potpuno pogrešna. Jasno nam je da je provođenje navedenih mjera apsolutno nužno, ali držimo da su se iste mogle realizirati za vrijeme vikenda kada je manje roditelja radno aktivno.

Donošenjem ovakve odluke roditelje ste doveli u situaciju da usred tjedna moraju koristiti dane godišnjeg odmora ili koristiti slobodne dane ili neplaćene dopuste, a što se zasigurno moglo izbjeći da su se navedene mjere provele za vrijeme vikenda.       

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *