DNŽ: Riješili smo pojavu stjenica u Domu za starije i nemoćne Dubrovnik

157

Prije nekoliko dana pisali smo o najezdi stjenica u Domu za starije i nemoćne Dubrovnik te smo poslali upite ravnateljici Marini Sambrailo, kao i Zavodu za javno zdravstvo, što namjeravaju učiniti i kako zaštititi starce od ove pošasti.

Mato Lakić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ kazao je:

– Rješavanje pojave stjenica u domu za stare je prvenstveno zadaća tog doma i izvođača DDD mjera, što je i u ovom slučaju napravljeno. Prema informacijama kojima raspolažemo, u navedenom domu odrađene su DDD mjere.

Odgovor smo dobili i od Odjela za poslove župana, županijske skupštine i opće uprave:

U Domu za starije osobe Dubrovnik problem stjenica pojavio se nedavno u tri sobe koje su odmah propisno tretirane i sukladno tome iz njih su privremeno iseljeni korisnici. Prema posljednjim nalazima problem je suzbijen no zbog predostrožnosti i odgovornosti prema  korisnicima sobe su još uvijek pod nadzorom, te će u najkraćem mogućem roku opet biti u funkciji. U preostalih 72 sobe stjenica nema.

Važno je naglasiti kako su svi korisnici Doma propisno zbrinuti. Problem stjenica pojavio se prvi put prije šest godina, a Uprava Doma reagira na prvi znak te kontaktira specijaliziranu tvrtku, s kojom ima stalni ugovor te koja ima resurse za rješavanje problem stjenica. Za sve navedeno postoji i odgovarajuća dokumentacija

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *