Do odgode početka nastave na našem području ne može doći jer županija nije predala zahtjev na vrijeme!

368

Jadranka Šimunović je poslala mail ministrici znanosti i obrazovanja u vezi s odgodom početka nastavne godine u našoj, Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Stigao je i odgovor, koji prenosimo u cijelosti:”Izvješćujemo Vas kako je Odlukom o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za šk. god. 2018./2019., točkom IX. propisano sljedeće:

 „Županija s ostalim osnivačima školskih ustanova na svojem području može za osnovnu školu i/ili srednju školu drukčije planirati početak nastave u prvom polugodištu i/ili trajanje zadnjega tjedna zimskoga odmora, o čemu odlučuje Ministarstvo na prijedlog Ureda državne uprave.

Zahtjev iz stavka 1. ove točke županija je dužna u ime školskih ustanova na svojem području podnijeti Uredu državne uprave najkasnije do 1. lipnja 2018. godine, a Ured je dužan prijedlog za školske ustanove u županiji, odnosno Gradu Zagrebu, dostaviti Ministarstvu najkasnije do 8. lipnja 2018. godine.“

“Nažalost, naša županija nije podnijela zahtjev, kao što su to učinile na vrijeme neke druge županije u Dalmaciji iako smo mi najtopliji i rekorderi u turizmu!”, dodaje Šimunović.


Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *