Doznajemo: sazvan izvanredan sastanak zbog hitnog pronalaženja uzroka nedavnog onečišćenja Omble!

409

Kako Dubrovnik INsider doznaje, idućeg tjedna trebali bi se naći predstavnici Grada Dubrovnika, općine Ravno,  Zavoda za javno zdravstvo, Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva zdravstva, Hrvatskih voda i dubrovačkog Vodovoda na izvanrednom sastanku na temu hitnog pronalaženja uzroka nedavno onećišćenja rijeke Omble!

Podsjetimo, početkom rujna u Dubrovniku voda nije bila za piće, a Vodovod je javnosti obrazložio kako ovakvo onečišćenje predstavlja iznimku, jer se radi o hidrološkim uvjetima koji su teško predvidivi. Potom se na društvenim mrežama pojavila vijest kako je voda onečišćena bakterijom E.coli što su ZZJZ i gradonačenik Mato Franković opovrgnuli. Sama činjenica kako se saziva ovaj izvanredan sastanak puno govori.

O čemu se zapravo radilo i zašto voda nije bila pitka, hoće li se spominjati moguća uzročno-posljedična veza između odlagališta na Grabovici i onečišćenja Omble, ostaje nam za vidjeti. Nadamo se kako će nadležni o svemu izvijestiti javnost nakon ovog sastanka.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *