Doznali smo koliko ima istine u navodima da je župan više u Bruxellesu nego u Dubrovniku

443

Stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije tri puta zaredom svoje su povjerenje dali HDZ-ovom kandidatu za župana Nikoli Dobroslaviću. No kako nam tvrdi dobro upućen izvor župan više boravi izvan granica Lijepe naše, nego što boravi u Dubrovniku i obilazi  područja Županije kojima je prijeko potrebna adekvatna pomoć. 

MOST-ov saborski zastupnik Nikola Grmoja je čak jednom prilikom komentirao kako župan Dobroslavić više boravi u Bruxellesu nego u Hrvatskoj. Baš zbog tih navoda odlučili smo poslati upit Županiji i provjeriti koliko u svemu tome ima istine.

Između ostalog priupitali smo koliko je župan imao od početka trećeg mandata poslovnih putovanja. Iz Palače Ranjina dobili smo spreman odgovor –  sveukupno ih je bilo deset, a napomenuli su da su sva putovanja plaćena iz Proračuna Dubrovačko-neretvanske županije. 

– Zagreb, Požega, Knin, Korčula i Vela Luka, a što se inozemnih putovanja tiče, župan je išao u Italiju (Milano) – piše u odgovoru na upit koji smo poslali Županiji. 

Župan je proveo 11 dana na deset službenih putovanja, što bi značilo da je na svakom putovanju bio samo jedan dan. 

Također priupitali smo ih koji su razlozi njegovih službenih putovanja, na što su nam iz Županije odgovorili sljedeće.

– Razlozi županovih putovanja bili su i sastanci s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem, ministrima Goranom Marićem, Tomislavom Ćorićem i ministricom Gabrijelom Žalac. Tijekom službenih putovanja, župan je sudjelovao i u radu sastanka Radne skupine za Pelješki most, sastanku Vlade RH sa županima, predstavnicima Udruga gradova i Udruga općina te s predsjednikom Odbora za lokalnu i područnu samoupravu u Hrvatskom saboru i sastanku u Hrvatskoj zajednici županija. U Kninu je Župan sudjelovao u obilježavanju Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a u Milanu je nazočio otkrivanju spomenika Ruđeru Boškoviću. 

Pitate se koliko je na to sve župan Dobroslavić potrošio novca? Odnosno koliko smo mi građani platili njegova službena putovanja? 

-Ukupni trošak za službena putovanja župana izdvojen iz Proračuna Dubrovačko-neretvanske županije od početka mandata do danas, a što uključuje prijevoz, smještaj i dnevnice, iznosi 24.012,34 kune – stoji u službenom odgovoru Županije.  

No, pitamo se kako je moguće da je novac iz proračuna župan trošio na smještaj kad je na svakom putovanju bio samo jedan dan.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *