DR MARTINOVIĆ MAMIĆ: Raspustili smo podružnicu stranke jer se radi o izbornoj prevari!

306

Na naš redakcijski mail stiglo je priopćenje za medije s izvanredne sjednice Gradskog odbora Hrvatske konzervativne stranke Dubrovnik:

Obavještavamo javnost da je  dana 7. lipnja 2020. god. jednoglasno raspuštena GO HKS Dubrovnik na izvanrednoj sjednici  koju je sazvala predsjednica podružnice dr. sc. Dražana Martinović Mamić, dr. med u ostavci.

Povod sazivanja je nezadovoljstvo dr. Martinović Mamić koja je 5. lipnja dala ostavku na mjesto predsjednice Podružnice GO HKS Dubrovnik i koordinatorice Hrvatskih suverenista te zatražila ispis  iz članstva stranke zbog odluke središnjice HKS za koju je doznala i potvrđena joj u petak navečer 5. lipnja od strane predsjednika HKS gosp. Marijana Pavličeka, a potom i dopredsjednice gđe Ruže Tomašić  prema kojoj će umjesto gđe Tomašić kao nositeljice liste za parlamentarne izbore u našoj X izbornoj jedinici, ukoliko bude izabrana, a neće ići u Sabor jer je odlučila ići u mirovinu od 30. 06. 2021. god. ići g. Marko Milanović Litre i to bez obzira na mjesto na listi i broj osvojenih glasova.

G.Milanović jeste član HKS, ali živi i radi u Zagrebu pa ne može znati problem pa niti predstavljati Dubrovnik i DNŽ. Kako na listi nije nitko iz Dubrovnika kao drugog grada po veličini u našoj X izbornoj jedinici i smatrajući kako je nekorektno da netko iz druge izborne jedinice konkretno iz Zagreba ide na listu naše izborne jedinice  sukladno takvom dogovoru iako je to  po važećim  zakonima moguće, ali nije moralno i prihvatljivo članovima podružnice. 

Martinović Mamić je bilo ponuđeno  mjesto na listi u XI izbornoj jedinici što bi joj inače bila čast ako tamo nema drugih kandidata da nije saznala za planirane  neprihvatljive i po stranku zapravo štetne aranžmane u X izbornoj jedinici. Nazočni članovi su iskazali nezadovoljstvo i predložili da se nazove još jedanput  predsjednika Pavličeka  koji se nije javio te je pozvana  gđa Tomašić koja je u telefonskom razgovoru rekla da je odluku prepustila gosp. Pavličeku i da ona ide u mirovinu od 30. 06. 2021. god. te da nije odgovorna za liste ona nego Pavliček, kako  ništa nije  sporno u tome da umjesto nje u Sabor ide mladi član HKS Marko Milanović Litre jer da „i drugi tako rade pa ako mogu oni zašto ne bi i mi“!

Gđi Tomašić dr. Martinović Mamić je još jednom rekla  kako će takvim  njihovim postupkom po drugi put u kratkom vremenu biti prevareni birači koji glasujući za Ružu Tomašić zapravo glasuju za drugu osobu, konkretno sada  bi to bio Marko Milanović,  a da je već  odlučila kako će ju u Europskom parlamentu od 30. 06. 2021. mijenjati gosp. Iličić koji je predsjednik HRAST-a.

Martinović Mamić je ponovila osobni stav koji je i stav članova Podružnice  kako će se birači osjećati prevarenim zbog čega će i HKS i Hrvatski suverenisti biti diskreditirani zbog takve svojevrsne izborne prevare te da nitko od birača nam neće htjeti dati glas i nećemo imati nikakve šanse na narednim lokalnim izborima koji su početkom 2021. god., te kako je zapravo stranka uništena kao i njena reputacija na kraju odlične karijere te  kako je izgleda Škoro uspio uništiti HS.

Rečeno je kako ćemo mi ako ne promijene odluku i umjesto Marka Milanovića na našoj listi u X izbornoj jedinci ne bude netko drugi npr. iz Dubrovnika ili DNŽ donijeti odluku o raspuštanju Podružnice i većina se ispisati iz članstva, a neki članovi moguće preći u drugi stranku zbog takvih  nedemokratskih postupaka  središnjice o čemu su odlučili samo ona i Pavliček u ime HKS,  a u dogovoru sa g. Hrvojem Zekanovićem kao predsjednikom Hrvatskih suverenista ( HS)  u ime HS po njihovom dogovoru sa dr. sc. Miroslavom Škorom.

Naglašeno je da takav način odabira kandidata za liste nije demokratski, doživljavamo ga kao ponižavajući, a nije niti u skladu sa Statutom stranke. Gđa Tomašić je ostala čvrsto pri svom tj. njihovom stavu, a  Pavliček se nije javio zbog čega je na javno glasanje stavljen prijedlog o raspuštanju podružnice HKS GO Dubrovnik što je jednoglasno prihvaćeno.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *