DRUGA DRAMSKA PREMIJERA: U tijeku probe za predstavu Marin Držić – Viktorija od neprijatelja

230

U tijeku su probe za drugu dramsku premijeru na 68. Dubrovačkim ljetnim igrama naslova Marin Držić – Viktorija od neprijatelja u režiji Ivice Boban prema dramaturškom konceptu Hrvoja Ivankovića, koja je na programu 20. kolovoza u parku Umjetničke škole.

Predstava koja se postavlja povodom 450. obljetnice smrti Marina Držića satkana je od izvoda iz Držićevih djela, ali i povijesnih dokumenata o životu ovog komediografa. Sam Držić u ovoj je predstavi i pisac i lik iz svojih komada, i dum Marin i Pomet, i Vidra i Negromant, a igra ga Ozren Grabarić. Uz njega, Festivalski dramski ansambl čine Maro Martinović, Branimir Vidić – Flika, Doris Šarić Kukuljica, Danijel Ljuboja, Jure Radnić, Romano Nikolić, Mateo Videk, Nika Lasić, Glorija Dubelj te studenti ADU u Zagrebu Petra Svrtan, Iva Kraljević, Ivana Gulin, Robert  Španić, Marin Klišmanić, Ugo Korani i Josip Brakus.

 
Marin Držić – Viktorija od neprijatelja na programu je 68. Igara premijerno 20. kolovoza, a zatim i 21., 22. te 23. kolovoza u parku Umjetničke škole s početkom u 21.30.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *