Dubravka Šuica: „ Za mene je moja mala Hrvatska najveća na svijetu!“ (Video)

464

Nakon šest mjeseci predsjedništva, Malta je 1. srpnja predala Estoniji predsjedanje Vijećem EU-a. Na današnjoj plenarnoj sjednici u Strasbourgu, malteški premijer Joseph Muscat, predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i zastupnici Europskog parlamenta napravili su pregled malteškog predsjedanja Europskom unijom. Premijer Muscat naglasio je kako je Malta uspješno logistički provela predsjedanje, unatoč činjenici što je najmanja zemlja članica Europske unije i što im je prvi put da predsjedaju Europskom unijom, dok je s druge strane predsjednik Komisije kritizirao odnos između velikih i malih država u Europskoj uniji.

 

Voditeljica hrvatske EPP delegacije i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Dubravka Šuica zahvalila je premijeru Josephu Muscatu te pozdravila  brojna postignuća malteškog predsjedništva koja su doprinijela općoj dobrobiti Unije. Neka od njih od iznimne su važnosti za dobrobit građana, od boljitka i brzine interneta te energetski učinkovitog označavanja proizvoda. Zastupnica Šuica se složila s predsjednikom Junckerom i upozorila kako u Europskoj uniji postoji podjela na velike i male države članice.

 

„U Europskoj uniji vlada klima velikih i malih te molim svoje kolege koji su ovdje da se riješimo tog odnosa jer bez obzira na veličinu, za mene je moja mala Hrvatska najveća na svijetu. Malta se tijekom svog predsjedanja susrela s brojnim izazovima od migracija, borbe protiv pranja novca, terorizma i Brexit-a. Nije pošteno bilo očekivati od Vas da riješite politiku migracija i politiku azila jer to nije bilo ni realno ni moguće kad se mi već godinama borimo s time.  No zato ste riješili očuvanje ribljeg fonda i donijeli MedFish4Ever deklaraciju za spašavanje ribljih zaliha u Sredozemlju pa tako i u mom Jadranu i zato sam vrlo ponosna. Za sve ostalo, bit će još vremena i nadam se da će i ostala predsjedavanja, uključujući i hrvatsko predsjedavanje 2020., rješavati velike probleme velikih nacija“, naglasila je Dubravka Šuica.

 

Video: https://youtu.be/rtLqTs_vQiI

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *