Dubrovačka trpeza i Rixos Brunch imaju plemenitu namjenu

225

Good Food Festival Dubrovnik već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Sav prihod Dubrovačke trpeze koja će se održati u nedjelju, 21. listopada, od 12:00 sati, namijenjen je za Udrugu za Down sindrom Dubrovačko – neretvanske županije i Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama „Rina Mašera“. Također, cjelokupni iznos od prodaje ulaznica za Rixos Brunch koji će se održati u subotu, 20. listopada od 12:00 do 14:00 sati donirat će se za liječenje mlade sugrađanke Gabriele Šetka. Pozivaju se svi Dubrovčani i njihovi gosti da se pridruže humanitarnim događanjima na petom Good Food Festivalu kako bi još jednom pokazali svoju osjetljivost za one koji su u potrebi.

Tradicionalna “Dubrovačka trpeza” održat će se posljednji dan petog Good Food Festivala Dubrovnik 2018. Na trpezi duž cijeloga Straduna predstavit će se brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari i ugostitelji, te konavoski i pelješki vinari koji će prezentirati svoje znanje i umijeće. Uz simbolične cijene bonova koji će se prodavati od 10:00 sati, moći će se uživati u brojnim delicijama i kušanju vina. Bon za hranu će koštati 35 kuna, a bon za piće 15 kuna. U prigodnom  programu koji će voditi Ivica Puljić, nastupit će KUD sv. Juraj Osojnik i Klapa Subrenum, i to već s početkom u 11:00 sati, dok će svečano otvorenje Trpeze uslijediti u podne.


Organizatori Dubrovačke trpeze koja ima humanitarni karakter, uz Turističku zajednicu grada Dubrovnika su Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko – neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik.

Pretposljednji dan ovogodišnjeg Good Food Festivala također uključuje humanitarno događanje –Rixos Brunch u subotu, 20. listopada, od 12:00 do 14:00 sati u Hotelu Rixos Libertas. Osoblje hotelskog restorana Mozaik priprema bogati brunch, čiji je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe, za liječenje mlade sugrađanke. Uz velik i bogat izbor mediteranskih predjela i salata, jela s roštilja i stonske kamenice, chefovi će uživo pred gostima pripremati riblje i mesne delicije za glavno jelo. Za kraj ovog bogatog kulinarskog druženja šefica Rixosove slastičarnice priprema cijeli niz slatkih zalogaja. Cijena Rixos Bruncha po osobi iznosi 200 kuna (u cijenu nije uključeno piće), a potrebna je prethodna rezervacija.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *