Dubrovački branitelj Nikola Tolja konačno pušten iz španjolskog zatvora!

239

Dubrovčanin Nikola Tolja, prvi časnik talijanskog tegljača “Eisvogel”  oslobođen je nakon skoro dvije godine provedene u zatvoru Santa Maria u španjolskom Cadizu!

U dugotrajnom postupku, Tolja je osuđen na dvije godine na temelju optužbe za međunarodno krijumčarenje 3,2 milijuna kutija cigareta, vrijednih 12 milijuna eura, ali budući da je kazna “pokrila” vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, pušteni su na slobodu. 

Podsjetimo, Dubrovčanin Nikola Tolja nalazio se u zatvoru Santa Maria u Cadizu. Policija je u španjolskoj luci pritvorila dva hrvatska državljanina, tri Talijana i jednog Rumunja zbog optužbe za međunarodno krijumčarenje 3,2 milijuna kutija cigareta vrijednih 12 milijuna eura. Iako su iz Sindikata pomoraca Hrvatske isticali kako je slučaj nelogičan, s obzirom da je zbog tereta na brodu koji je bio u teglju uhićena posada. Bio je to takozvani brod-duh, na kojem nije bilo posade, a koji je posada tegljača Eisvogel dobila nalog da ga preuzme. Posada nije znala o kakvom se teretu radi, već je uradila ono što joj je naloženo. Obitelji su bile pogođene njihovim zatvaranjem i visinom kaucije.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *