“Dubrovački ginekolog psovao, bio nekulturan i nagovarao me da glasam za Vićana”

5136

U jednoj Facebook grupi osvanuo je post o ginekologu koji je taj dan mijenjao kolegu u župskoj ambulanti Doma zdravlja. Na to se referiralo čak 14 žena sa sličnim iskustvima kod istog, poznatog dubrovačkog ginekologa, koje su odmah znale o kojoj se osobi radi. “Arogantan, bezobrazan, grub, vrijeđao me”, tek su neki od komentara.

Neke su mame pristale za naš portal kazati par riječi o svom iskustvu, ali gotovo sve su željele ostati anonimne, a njihovi podaci su poznati redakciji.

-Nagovarao me da se prebacim u njega i ako mi nije problem, da glasam za Vićana. Bilo je to jako neugodno iskustvo. Bila je to moja prva trudnoća. Ispred mene je psovao i ponašao se krajnje nekulturno, kazala je naša sugovornica.

Druga je potvrdila njezinu priču, jer joj se dogodila gotovo identična situacija.

-Jako mi je bilo neugodno, bila sam trudna prvi put. Radila sam težak posao, imala sam bolove. Ginekolog me ispitivao odakle sam i zatražio moj broj! U zemlju sam propala od srama, rekla sam da broj ne znam napamet. Nije mi rekao ni koliko sam tjedana trudna, nego samo da glasam za Vićana. Izašla sam iz ordinacije u suzama.

Irnela Bijedić Ahmić je kazala kako bi voljela da se dotični doktor sjeti njezine majke koju je vodio prije 14 godina i koja je dolazila zbog bolova u trbuhu.

-Odradio je papa test, ultrazvuk i rekao kako je sve u redu. Potcrtao je kako je nalaz uredan! Nakon sedam dana moja je majka završila na hitnoj operaciji karcinoma jajnika, a njegove kolege u bolnici su kazale kako je i laik morao vidjeti karcinom IV stupnja! Poručujem svim ženama da se drugi put vrate s vrata kad vide ovog doktora u ordinaciji! Moja je majka umrla na svoj 49. rođendan…

Sljedeća naša sugovornica je Dubrovkinja kojoj je majka, kako kaže, jedva ostala živa.

-Mojoj majci je rekao kako se radi o vodenoj cisti koja će puknuti, a zapravo je bio karcinom koji se proširio na maternicu i jajnike. Hitno je operirana, sve su morali vadit vanka. Bila je 48 sati u kritičnom stanju.

S obzirom na ovoliki broj komentara i žena koje su ispričale svoja neugodna iskustva s ovim liječnikom, poslali smo upit na ravnatelja Doma zdravlja, Branka Bazdana i pitali jesu li zaprimili pritužbe na rad tog ginekologa i ukoliko jesu, o koliko se pritužbi radi.

-U posljednjih osam godina, otkako sam na čelu Doma zdravlja, bilo je par pritužbi na rad tog liječnika, ali nije se radilo o vrijeđanju niti upućivanju na to za koga bi trebalo glasati na izborima”.

Na naše pitanje može li nam objasniti o kakvim se konkretno pritužbama radilo, Bazdan je odgovorio:

-Najveći broj primjedbi se odnosilo na situacija kada doktor nije htio otvoriti/produžiti bolovanja pacijenticama.

Dom zdravlja Dubrovnik je u svim provedenim postupcima utvrdio da nije bilo elemenata za sankcioniranje, jer su liječnici samostalni u odlučivanju o medicinskom stanju pacijentica te posredno tome, pravima koja iz tih stanja pacijentice ostvaruju ili ne ostvaruju.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *