Dubrovački komorni zbor božićnim koncertom oduševio prepunu Kabogu

247

Dubrovački komorni zbor pod vodstvom dirigenta Frana Krasovca oduševio je tradicionalnim božićnim koncertom brojnu publiku u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Nakon tri godine pauze, tradicionalni božićni koncert Dubrovačkog komornog zbora vratio se u prekrasni ambijent ljetnikovca Bunić-Kaboga, na radost vjerne publike koja je saloču ispunila do posljednjeg mjesta. Izveden je prigodni program sačinjen od popularnih i tradicionalnih blagdanskih napjeva kao što su Svim na zemlji, O pastiri, čudo novo, Veseli se Majko Božja, White Christmas, Radujte se narodi te brojnih drugih. Dubrovački komorni zbor osnovan je početkom 1994. godine i sastavljen je od tridesetak pjevača amatera, a danas je, zahvaljujući visokim, gotovo profesionalnim kriterijima koje je od osnutka postavio umjetnički ravnatelj i dirigent zbora maestro Frano Krasovac, jedan od ponajboljih hrvatskih pjevačkih zborova i ponos dubrovačke glazbene i kulturne scene.

Ovim koncertom zaključeno je još jedno izdanje Božića u Kabogi, tradicionalnog programa organiziranog uz potporu zaklade Caboga Stiftung te u suradnji s Dubrovačkom baštinom, u sklopu kojeg su se u prosincu održale i radionice izrađivanja božićnih dekoracija pod vodstvom umjetnica Kristine Skvrce, Dubravke Lošić i Ivane Dražić Selmani, zatim radionica Sanje Dražić i Paole Dražić Zekić Kolende u susjedstvu Kaboge te tradicionalni nastup Dječjeg zbora Dubrovnik pod naslovom Kolenda Kabogi.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *