Dubrovački poštari štrajkali zbog preopterećenosti poslom i loših uvjeta rada?

488

– Dubrovački poštari su štrajkali dva dana u listopadu zbog preopterećenosti poslom i loših uvjeta rada, tvrdi jedan zaposlenik Hrvatske pošte (čiji su podaci poznati redakciji). Isto tako, djelatnik tvrdi kako se posao i dalje odvijao jer su posao odradili drugi zaposlenici koji su stigli “sa strane”, odnosno nisu naši građani. Povodom te priče, poslali smo upit Hrvatskoj pošti. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

Informacije kojima raspolažete nisu točne. Poštanski procesi se odvijaju neometano i sukladno propisanim rokovima, a sve teme radnici mogu svakodnevno raspraviti sa svojim nadređenima.

Hrvatska pošta, sukladno Razvojnoj strategiji Pošta2022. provodi najveći investicijski ciklus u povijesti tvrtke te se sukladno dvjema filozofijama (digitalizaciji i društveno odgovornom poslovanju) svakodnevno unaprjeđuje temeljno poslovanje tvrtke. Nedavno smo, na primjer, centralizirali velik broj poštanskih procesa u Novom sortirnom centru u Velikoj Gorici, što predstavlja najveću kapitalnu investiciju u povijesti tvrtke, vrijednu 350 milijuna kuna. Novi sortirni centar velik je zalog za budućnost tvrtke te je temelj za razvoj poštanskog sustava.

Mnogo se ulaže i ljude, što dokazuje i Certifikat poslodavac partner koji je pošti dodijeljen već treću godinu za redom. Konstantno unaprjeđujemo radne procese i poboljšavamo uvjete rada svim radnicima. Radnici se mogu za pomoć obratiti neposredno ili posredno nadređenim rukovoditeljima i/ili kolegama, a upravo danas Uprava Hrvatske pošte započela je s obilaskom svih područja u Hrvatskoj kako bi kolegama na terenu približili strateške smjernice tvrtke.

Isto tako u Hrvatskoj pošti vodi se otvoren socijalni dijalog i smatramo kako su radnici vrlo dobro informirani, a isto tako imaju dovoljno prilika da se njihov glas čuje.

Komunikaciju s pojedinim radnicima ne želimo i nećemo voditi putem medija.

Na naš upit da li djelatnici u Dubrovniku govore neistine, odgovorili su:

Nekolicina radnika u Dubrovniku, koji su imali pitanja oko pojedinih tehnoloških procesa rada, zatražili su dodatno tumačenje od strane nadređenih, a čemu je udovoljeno. Čitavo vrijeme je cjelokupno odvijanje poslova teklo neometano i sukladno rokovima. Po dodatnom pojašnjenju nedoumica od strane nadređenih radnici su nastavili obavljati sve svoje radne zadatke sukladno dnevnom rasporedu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *