Dubrovnik domaćin skupa Francuskih alijansi iz Hrvatske koji završava nastupom benda Jall aux Yeux

27

Predstavnici svih alijansi u Hrvatskoj, kao i predstavnici Francuskog Veleposlanstva i Francuskog instituta u Zagrebu okupit će seu Dubrovniku 25. i 26. listopada u povodu obilježavanja 20 godina od osnutka Francuske Alijanse Dubrovnik. Jedan od ciljeva skupa je okupljanje dubrovačkih profesora francuskog jezika koji podučavaju u osnovnim i srednjim školama radi bolje suradnje i ostvarenja boljih rezultata u radu.

Skup će završiti koncertom sedmeročlanog benda Jall Aux Yeux /žal-o-zje/ u subotu, 26.10. u 21:00h u Klubu Lazareti. Koncert nije rezerviran samo za frankofone posjetitelje. Dapače, posebnost ovog benda je da on ne dolazi iz Francuske već iz susjedne Bosne i Hercegovine gdje je entuzijazmom jednog profesora francuskog jezika formiran bend izvrsnih muzičara koji uglavnom ne govore francuski, ali pjevaju na francuskom. Kroz mješavinu popa, punka, grunga, jazza, rocka, etna i autentičan bosanski patos publika će se zabaviti iako ne mora razumijeti niti jednu riječ.

Koncert je u organizaciji Francuske alijanse Dubrovnik u suradnji s Art radionicom Lazareti, a financijski podržan od strane Francuskog veleposlanstva u Zagrebu.

Ulaz na koncert je besplatan.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *